top of page

17. luukku - valkoinen jouluasetelma

Olin jo jonkin aikaa pallotellut päässäni ajatusta, kuinka korostaa Bubbles-ruukun (loppuunmyyty) pinnan pyöreitä palloja jouluasetelmassa ja idea alkoi muotoutua, kun sain lahjaksi valkoisen jouluruusun, jonka laitoin Bubbles-ruukkuun, jossa jouluruusun herkkä olemus korostaa ruukun rouhea pintaa.Ennen kuin lumi peitti maan, olin kerännyt mökiltä kranssia varten puolukan varpuja. Koska niitä oli vielä runsaasti, lisäsin niitä jouluruusun ympärille tuomaan asetelmaan lisää kokoa ja rehevyyttä.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-valkoinen-jouluruusu-rouheassa-ruukussa

Mutta kuinka korostaa ruukun palloja? Kun kaivoin kaapista esiin kynttilöitä ja jouluvaloja, niin siinähän olivat tarkoitukseen juuri sopiva, pieni jouluvaloketju, jossa valot olivat lasisten pallojen sisällä. Tarvittaisiin vain iso lasiastia, johon sekä ruukku, että valot mahtuisivat - helpommin sanottu kuin tehty. Ruukku on yllättävän kookas ja vaikka kaiken näköistä maljakkoa tuntuu pyörivän nurkissa, ei sopivan kokoista näkynyt.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-jouluvalot-korostavat-rouheaa-ruukkua

Lopulta astiakaapin perukoilta löytyi vanha jälkiruokakulho, joka oli kuin tehty tätä tarkoitusta varten. Ruukku lasikulhon sisään, valoketju palloineen niiden välissä olevaan tilaan ja vielä muutama puolukan varpu

tuomaan väriä myös lasikulhoon.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-jouluvalot-korostavat-rouheaa-ruukkua

Joulukukka ruukkuineen voisi yksinään olla aika orvon näköinen, joten sen viereen mallasin pilkullista tuikkukynttilälyhtyä ja harmaata marmorimaljakkoa, jonka pehmeän harmaa sävy korostaa betoniruukun pallojen tummaa sävyä. Ja kuivakukathan sopivan kaikkialle.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-valko-mustan-keittiön-joulu

Ihanaa viikonloppua,


Sirpabottom of page