top of page

Sisä- ja ulkotilojen väritrendit

Paljon on tullut talven aikana tehtyä remonttihommia ja viime aikoina etenkin maalaaminen on vienyt runsaasti aikaani. Seinien värejä miettiessäni olen selaillut välillä somea ja tarkkaillut, mitkä tyylit ja värit ovat pinnalla tänä vuonna. Päätin nyt perehtyä aiheeseen syvemmin. Aloitin selailemalla hollantilaisia blogeja ja alan yritysten sivuja sekä vertailemalla niitä suomalaisiin. Sivuilta nousivat esiin etenkin maanläheisyys, kestävä kehitys, luonto ja rohkea värien käyttö.


Kokosin alle muutamia poimintoja tämän vuoden sisä- ja ulkotilojen trendeistä ja väreistä, jotka kulkevat aika hyvin käsi kädessä.


Maanläheisyys


Väreinä eri ihon sävyt, ruskeat, vihreät ja terrakotta. Boho tyylisuuntaus on ollut pinnalla jo pidemmän aikaa sisästiloissa, ja se jatkaa levittäytymistä myös ulkotiloihin entistä vahvemmin. Luonnolliset materiaalit kuten puu sekä ajan patinan näkyminen ovat ominaisia tyylille. Boho tyylistä on erilaisia suuntauksia ja esim. vaaleita lämpimiä valkoisen, beigen ja ruskean sävyjä suosiva skandi boho on tällä hetkellä hyvin suosittu.Luonnollisuus - oliivin ja sammalen vihreät


Vihreä väri korostuu sisällä seinissä ja laatoissa, mutta etenkin viherkasveissa ja ulkona esimerkiksi urban jungle -tyylinä, missä tuodaan vihreä "viidakko" parvekkeelle tai muuhun urbaaniin ympäristöön. Kuulostaa ehkä mahdottomalta Suomen ilmastossa, mutta viherkasvit voi parkkeerata terassille ja parvekkeelle kesän ajaksi tai hankkia verililjapuun vihreän version viherliljapuun. Myös korkea pampaheinä luo eksoottista tunnelmaa.Itse olen tykästynyt juuri nyt luonnollisiin vihreisiin ja sinisiin sävyihin. Maalasin keittiön seinän jo aiemmin oliivinvihreän ja harmaan yhdistävällä sävyllä ja viimeisimpänä makuuhuoneen seinä sai kauniin tummansinisen sävyn, joka rauhoitti heti huoneen tunnelmaa. Molemmat sävyt vaihtavat väriä valon mukaan. Seuraavaksi maalaan loput makuuhuoneen seinistä lämpimällä greigen (harmaa + beige) sävyllä.Väri-iloittelu - voimakkaiden värien ja pastellisävyjen yhdistäminen


Väri-iloittelussa ideana on yhdistää paljon erilaisia värejä yhteen ja näin luoda leikkisä ja pirteä ilme. Väreistä pehmeät pastellisävyt, keltaisella murrettu vihreä ja voimakkaat värit kuten keltainen, terrakotta, sininen ja trendikäs violetti ovat niitä, joita nyt käytetään niin kalusteissa, kasveissa kuin tekstiileissäkin.Minun pitäisi hankkia tyynyjä ja muita tekstiilejä uudelle terassille. Täytyy miettiä, kuinka ja mitä värejä yhdistelen. Kerron siitä sitten myöhemmässä postauksessa.


Värikästä viikonloppua!


Sanja

Comments


bottom of page