top of page

Aidon näköiset silkkikukat ja -kasvit sisutuksessa

Yksi tämän alkuvuoden suurimmista projekteistamme on takanapäin, sisustimme viikko sitten muuttovalmiin, 15-kerroksisen talon asukkaiden yhteiskäyttötilat eli aulakahvion, juhlatilan terasseineen, työhuoneet, verstaan, vierashuoneen sekä saunojen terassit. Päivät olivat pitkiä, mutta oli ihana nähdä sisustussuunnitelmamme muuttuvan todellisuudeksi, ja kuinka kaunis lopputulos oli!


Näyttävyyttä silkkikasveilla ja ruukuilla

Asukkaiden yhteiseen juhlatilaan haluttiin näyttävyyttä ja siksi valitsimme sinne upeita kasveja ja ruukkuja, jotka sopivasti korostivat kalusteiden värejä ja muotoja. Juhlapöydän kruunasivat valkoiset keramiikkaruukut, joihin teimme asetelmat erilaisista, korkeista, saman sävyisistä silkkikukista.


Rivin Sisustussuunnittelu - näyttävä oliivipuu silkkikasvi
Rivin Sisustussuunnittelu - näyttävät silkkikukat
Rivin Sisustussuunnittelu - näyttävä tekopalmu

Viihtyisyyttä tekokasveilla

Yhteisölliset kerrostalot, joissa on yhteisiä tiloja asukkaille, ovat yhä suositumpia. Pelkät tilat eivät riitä, vaan niiden pitää olla myös kutsuvia ja viihtyisiä. Viihtyisyyttä halusimme tuoda yhteisiin tiloihin lämpimillä värisävyillä ja sijoittamalla silkkikasveja sekä sisälle, että terasseille.


Tutkimuksen mukaan vihreä väri rentouttaa tuoden positiivisia fiiliksiä, ja viherkasvit ilahduttavat lisäten hyvää oloa, vaikka ne olisivat muovisiakin. Materiaalien kehittyessä silkkikukat eivät enää ole epäaitoja muovimöhkäleitä, vaan laadukkaat tekokasvit ja -kukat ovat todella aidon näköisiä.


Rivin Sisustussuunnittelu - upeat silkkikasvit
Rivin Sisustussuunnittelu - kaunis vierashuone
Rivin Sisustussuunnittelu - näyttäviä värejä ja tekokasveja
Rivin Sisustussuunnittelu - silkkikukat tuovat väriä sisustukseen

Upeat silkkikasviseinät

Talossa oli myös kaksi työhuonetta, joiden piristykseksi rakensimme tekokasveista neliömetrin kokoiset kasviseinät. Olimme tilanneet pohjalle valmiit kasviseinät, joihin lisäsimme erilaisia tekokukkia, -kasveja ja -lehtiä. Näin siitä tuli näyttävämpi sekä aidomman näköinen.

Rivin Sisustussuunnittelu - työhuoneen silkkikasviseinä
Rivin Sisustussuunnittelu - työhuoneen silkkikasviseinä

Helpot tekokasvit terassille

Myös aulan, juhla-, ja vierastilan sekä saunojen terasseille haluttiin sisustuksen osana silkkikasveja, joista asukkaiden ei tarvitse huolehtia eikä antaa vettä. Laadukkaat ulkokasvit ovat uskomattoman aidon näköisiä, alla muutama esimerkki.Rivin Sisustussuunnittelu - terassin tekokasvit, sypressit
Rivin Sisustussuunnittelu - terassin tekokasvit, sypressit  ja saniaiset
Rivin Sisustussuunnittelu - terassin tekokasvit, hortensiat
Rivin Sisustussuunnittelu - sisäänkäynnin koriste tekopuksipuu

Silkkikukat ja -kasvit sopivat täydellisesti tiloihin joissa kaivataan helppoutta ja stressittömyyttä kasvien hoidosta. Kuitenkin ne tuovat samanlaista viihtyisyyttä ja niillä on positiivinen vaikutus meihin kuten oikeilla kasveilla. Lisäksi ne ovat hyvin kestävä ja ekologinen valinta.


Ihanaa viikkoa,


Sanja & Sirpa🪴
bottom of page