top of page

Aidon näköiset silkkikukat ja silkkikasvit sisutuksessa

Yksi tämän alkuvuoden suurimmista projekteistamme on takanapäin, sisustimme viikko sitten muuttovalmiin, 15-kerroksisen talon asukkaiden yhteiskäyttötilat eli aulakahvion, juhlatilan terasseineen, työhuoneet, verstaan, vierashuoneen sekä saunojen terassit. Päivät olivat pitkiä, mutta oli ihana nähdä sisustussuunnitelmamme muuttuvan todellisuudeksi, ja kuinka kaunis lopputulos oli!


Rivin Sisustussuunnittelu - Silkkikasvi aulassa

Silkkikasvit ja ruukut tuovat näyttävyyttä

Asukkaiden yhteiseen juhlatilaan haluttiin näyttävyyttä ja siksi valitsimme sinne upeita kasveja ja ruukkuja, jotka sopivasti korostivat kalusteiden värejä ja muotoja. Juhlapöydän kruunasivat valkoiset keramiikkaruukut, joihin teimme asetelmat erilaisista, korkeista, saman sävyisistä silkkikukista.


Rivin Sisustussuunnittelu - näyttävä oliivipuu silkkikasvi

Rivin Sisustussuunnittelu - näyttävät silkkikukat

Rivin Sisustussuunnittelu - näyttävä tekopalmuViihtyisyyttä tekokasveilla

Yhteisölliset kerrostalot, joissa on yhteisiä tiloja asukkaille, ovat yhä suositumpia. Pelkät tilat eivät riitä, vaan niiden pitää olla myös kutsuvia ja viihtyisiä. Viihtyisyyttä halusimme tuoda yhteisiin tiloihin lämpimillä värisävyillä ja sijoittamalla silkkikasveja sekä sisälle, että terasseille.


Tutkimuksen mukaan vihreä väri rentouttaa tuoden positiivisia fiiliksiä, ja viherkasvit ilahduttavat lisäten hyvää oloa, vaikka ne olisivat muovisiakin. Materiaalien kehittyessä silkkikukat eivät enää ole epäaitoja muovimöhkäleitä, vaan laadukkaat tekokasvit ja -kukat ovat todella aidon näköisiä.


Rivin Sisustussuunnittelu - silkkikukat tuovat väriä sisustukseen

Rivin Sisustussuunnittelu - upeat silkkikasvit

Rivin Sisustussuunnittelu - Kaksi pyöreää oliivipuuta tuovat näyttävyyttä yhteiskäyttötilaan

Upeat silkkikasviseinät

Talossa oli myös kaksi työhuonetta, joiden piristykseksi rakensimme tekokasveista neliömetrin kokoiset kasviseinät. Olimme tilanneet pohjalle valmiit kasviseinät, joihin lisäsimme erilaisia tekokukkia, -kasveja ja -lehtiä. Näin siitä tuli näyttävämpi sekä aidomman näköinen.


Rivin Sisustussuunnittelu - työhuoneen silkkikasviseinä

Rivin Sisustussuunnittelu - työhuoneen silkkikasviseinä

Helpot tekokasvit terassille

Myös aulan, juhla-, ja vierastilan sekä saunojen terasseille haluttiin sisustuksen osana silkkikasveja, joista asukkaiden ei tarvitse huolehtia eikä antaa vettä. Laadukkaat ulkokasvit ovat uskomattoman aidon näköisiä, alla muutama esimerkki.


Rivin Sisustussuunnittelu - terassin tekokasvit, sypressit

Rivin Sisustussuunnittelu - terassin tekokasvit, sypressit  ja saniaiset

Rivin Sisustussuunnittelu - terassin tekokasvit, hortensiat

ivin Sisustussuunnittelu - sisäänkäynnin koriste tekopuksipuu

Silkkikukat ja -kasvit sopivat täydellisesti tiloihin joissa kaivataan helppoutta ja stressittömyyttä kasvien hoidosta. Kuitenkin ne tuovat samanlaista viihtyisyyttä ja niillä on positiivinen vaikutus meihin kuten oikeilla kasveilla. Lisäksi ne ovat hyvin kestävä ja ekologinen valinta. Myös kustomoimme sekä silkkikasviseinät, että kestokukat ja -kasvit toiveidesi mukaan, meihin voi olla yhteydessä täältä.


Ihanaa viikkoa,


Sanja & Sirpa🪴

Comments


bottom of page