top of page

Ideoita pääsiäisen kukka-asetelmiin

Pääsiäisenä on kiva piristää kotia keväisillä kukka-asetelmilla. Löysimme Hollannista lasisia koristemunia ja teimme molemmat niitä hyödyntäen omannäköisemme kukka-asetelmat pääsiäistä varten. Koska olemme molemmat luovia ja tykkäämme sommitella kimppuja, lähti molemmilla mielikuvitus laukalle ja asetelmia tulikin lopuksi vähän useampi😊


Herkkä vuohenputki-asetelma - by Sanja

Rivin Sisustussuunnittelu - ihana silkkikukkakimppu pääsiäiseksi

Yhdistelin tähän asetelmaan viime syksynä lenkiltä poimittuja kuivuneita vuohenputkia ja pastellisävyisiä kukkia. Lähdin valitsemaan kukkia lasisten pääsiäismunien sävyjä mukaillen, ja ne tuovat minusta kivasti väriä meidän aika vaaleaan sisustukseen. Kukat voivat olla minkälaisia tai värisiä tahansa, kannattaa kuitenkin valita ainakin kaksi erilaista kukkakimppua lähimarketista, jolloin saat ripauksen leikkisyyttä asetelmaan. Itse käytin ainakin viittä erilaista silkkikukkaa asetelmassa.


Rivin Sisustussuunnittelu - lasiset koristemunat
Rivin Sisustussuunnittelu - pastellisävyiset silkkikukat

Jos käytät eläviä kukkia, niin aloita laittamalla vettä maljakkoon. Asettele kukat vaasiin, niin että ne ovat levällään ja tekevät runsaan vaikutelman. Jos käytät silkkikukkia, niin kannattaa taivutella niiden varsia eri mittaisiksi sekä oksia, niin että ne ovat ilmavasti erillään ja luovat vaikutelman elävistä kukista. Asettelua helpottaa, jos maljakon suuaukko on pieni, jolloin kukat pysyvät helpommin paikallaan ja tiiviimmin yhdessä. Jos käytät vaasia, jossa on leveä suuaukko, muista vanha teippikikka, jossa siis teet teipistä ristikon maljakon suuaukolle.


Lisää vasta lopuksi asetelman keskelle hauraat vuohenputkien oksat, koska kuivuneina ne napsahtavat helposti poikki. Kiinnitä oksiin kevyet koristemunat. Suomessa lasisia koristemunia myy Iittala, mutta munathan voi myös tyhjentää ja koristemaalata itse.


Silkkikukat pääsiäiskimppu oksista
Rivin Sisustussuunnittelu - lasisia koristemunia silkkikukkakimppuun
Rivin Sisustussuunnittelu - ihana silkkikukkakimppu pääsiäiseksi

Asetelma kiemuraisista köynnöksen oksista - by Sirpa

Jos puutarhassasi on kuusamaa, japaninkelas-, kiinanlaikkuköynnöstä tai peikonpähkinää, olet onnekas, sillä niiden oksat ja varret kiemurtelevat kauniisti. Voi olla, että joudut irrottelemaan varovasti oksia toisistaan, jotta ne eivät katkea. Valitsin tähän asetelmaan kukiksi eri värisiä, tyylisiä ja kokoisia kukkia, jotka erilaisuudellaan korostavat toisiaan, mutta sopivat täydellisesti käyttämääni maljakkoon ja koristemuniin.


Aloita täyttämällä vaasi vedellä, jos käytät aitoja kukkia ja asettele sitten oksat vaasiin. Sijoita oksat eri puolille vaasia niin, että varret menevät keskenään ristiin maljakon sisällä, jolloin ne pysyvät paremmin paikallan ja syntyy kehikko, johon voit pujotella kukat ilmavasti yksitellen sopiviin koloihin. Ripusta lopuksi koristemunat kiemuraisiin köynnösten varsiin.

Rivin Sisustussuunnittelu - kiemuraiset oksat, asetelman perusta
Rivin Sisustussuunnittelu - ihana silkkikukkakimppu pääsiäiseksi
lasiset pääsiäis koristemunat silkkikukkakimpussa

Same same but different

Maljakon värillä ja sen suuaukolla voi olla iso merkitys, koska kun edellinen asetelma on siirretty isoon lasipulloon, on vaikutelma täysin toinen. Oksat eivät ole enää levällään vaan ne on tarkoituksella siirretty toiseen sivuun, jolloin lasisten koristemunien ryhmä korostuu. Koska asetelmassa on käytetty silkkikukkia, ei niiden veden saantia tarvitse miettiä.


Rivin Sisustussuunnittelu - kokoa ihana silkkikukkakimppu pääsiäiseksi

Oksilla runsautta

Jos saatavilla ei ole vuohenputken oksia, kiemuraisia köynnöksiä tai koristemunia, voit yhtä hyvin käyttää pajunkissoja tai koivunoksia, joiden ympärille rakennat runsaan kimpun. Laita oksat taas maljakossa keskenään ristiin, jolloin rakennat kukille kehikon, johon ne on helppo asetella ja saat vähemmällä kukkamäärällä ilmavamman ja näyttävämmän kimpun.


Usein oksien kanssa käytetään tulppaaneja tai narsisseja, mutta miksi et tänä vuonna rakentelisi erilaista, vaikka pastellisävyistä kimppua, jolla korostat sisustustasi.


Rivin Sisustussuunnittelu - pastellisävyinen silkkikukkakimppu pääsiäiseksi
Rivin Sisustussuunnittelu - päivänlilja silkkikukkakimpussa
Rivin Sisustussuunnittelu - pastellisävyinen silkkikukkakimppu
Rivin Sisustussuunnittelu - herkät silkkikukat

Silkkikukkia löydät verkkokaupastamme, mutta postin kautta niiden ehtiminen pääsiäiseksi ei ole täysin varmaa. Jos asut pääkaupunkiseudulla, voit myös noutaa ne suoraan meidän toimistoltamme Vantaalta tai voimme yhdessä miettiä asiaan sopivaa ratkaisua, laita meille viestiä niin jutellaan lisää. Verkkokaupastamme löydät valmiita silkkikukkakimppuja ja niiden lisäksi räätälöimme mielellämme myös sisustuksesi väreihin ja tyyliin sopivan uniikin kimpun.


Luovia hetkiä🌺


Sirpa ja Sanja

Comments


bottom of page