top of page

Näin asettelet kukat kauniisti ruukkuun tai maljakkoon - 13. luukku

Kukka-asetelmalla piristät tilaa kuin tilaa ja etenkin punaiset sävyt tuovat ihanan jouluista tunnelmaa. Mikäli haluat luoda katseenvangitsijan johonkin tilaisuuteen tai vain nauttia kukista kotonasi, kukkien asetteleminen on aina mukavan palkitsevaa. Yksi tapa, jolla helpotat kukkien asettelua, on käyttää kanaverkkoa, niin että kukat pysyvät kauniisti paikoillaan.


Rivin Sisustussuunnittelu - näyttävä kukka-asetelma kanaverkolla

Asetelmaa varten tarvitset

  • maljakon tai ruukun (maljakko ei saa olla läpinäkyvä, ettei kanaverkko näy läpi)

  • eri korkuisia silkki- tai tuoreita kukkia, sekä vihreitä lehtiä tai oksia

  • kanaverkkoa

  • pihdit


Leikkaa kanaverkosta sopivan kokoinen pala, jonka saat aseteltua tiukasti ruukkuun. Taivuta kanaverkosta kaareva pala ja aseta se maljakkoon. Asettele kanaverkko niin, että se tulee ruukun yläosaan, muttei kuitenkaan pilkota kukkien välistä. Mikäli käytät asetelmassa tuoreita kukkia, lisää ruukkuun myös vettä. Huomioithan, että jotkut ruukut (esim. betoniruukut) saattavat läpäistä vettä, joten varmuuden vuoksi kannattaa joko testata ne keittiöaltaassa tai laittaa lasi tai vaasi ruukun sisälle, niin ettei ruukku vuoda.


Jouluinen tekokukkakimppu kauniissa maljakossa


Seuraavaksi alkaa paras vaihe eli kukkien asetteleminen maljakkoon tai ruukkuun. Itse tykkään aloittaa korkeammista ja suurimmista kukista, joita asettelen noin kolme ruukun eri kohtiin. Sen jälkeen lisään pienempiä kukkia (tukimateriaali) suurempien ympärille, jotta kanaverkko peittyy. Lopuksi lisään vielä muutaman korkeamman kukan ja taitan silkkikukkien varsia lyhyemmäksi tai leikkaan leikkokukista palan pois, jotta asetelmasta tulee yhtenäinen, eikä mikään kukka ole yli korkea. Mikäli haluat joukkoon myös vihreitä lehtiä tai oksia, kannattaa ne asetella samaan aikaan lyhyempien kukkien kanssa.


Jos käytät asetelmassa leikkokukkia, niiden varret kannattaa leikata viistoon teravällä veitsellä tai saksilla, niin että varsiin tulee mahdollisimman suuri imupinta.


SIlkkikukkakimppu näyttävässä ruukussa kanaverkkoon aseteltuna

tekokukka-asetelma betoniruukussa kananverkon avulla


Yksi parhaista asioista kanaverkon käytössä on, että sen avulla voit luoda luonnollisemman näköisen asetelman. Verkko pitää kukat kauniisti paikoillaan sekä kauniin ilmavasti erillään. Tällöin kukkia ei myöskään tarvitse olla yhtä paljon kuin, että asettelisi kukat isoon maljakkoon tai ruukkuun ilman kanaverkkoa. Jos sinulla on silkkikukkia, voit vaihdella niitä poistamalla ja lisäämällä muutaman eri kukan aina silloin tällöin, josta saat helposti uutta ilmettä.


Ripauksella luovuutta sekä kimpulla kukkasia voit luoda kauniin kukka-asetelman piristämään mitä tahansa kotisi huonetta. Joten kerää tarvikkeet ja aloita upean kukka-asetelman teko tuoreilla tai silkkikukilla. Mikäli haluat asetelman valmiina, laita meille viestiä, niin toteutamme sinulle näyttävän silkkikukka-asetelman, josta on iloa pitkään!


SanjaKommentare


bottom of page