top of page

Helpot tekokasvit ulos, parvekkeelle tai terassille

Vaikka meillä on paljon esikasvatettuja taimia tulossa ja ennestään perennoja puutarhassa, on varsinkin näin viileinä päivinä ja kylminä öinä hyvä, että voi myös hyödyntää kestävien orvokkien lisäksi aidon näköisiä tekokasveja ulkona. Silkkikasvit eivät hätkähdä sen paremmin kylmää kuin paahdettakaan.


Saimme pari päivää sitten ison lähetyksen erilaisia tekokasveja ja silkkikukkia. Emme ole ehtineet päivittää niitä vielä verkkokauppaamme, jonne lisäämme sekä uusia silkkikukkakimppuja että tekokasveja, joista tässä esimerkkejä.


Rivin, UV-suojatut silkkikasvit ulos

UV-suojatut tekokasvit ulos

Aromaattisen laventelin hennonlilat kukat ovat ihanan kauniita, mutta kasvi on aika talvenarka. Parhaiten laventeleista Suomen talvesta selviää tähkälaventeli, mutta nekin kannattaa peitellä talveksi. Nyt kun laventelien harmaat alut ovat vielä pieniä, voi niistä nauttia UV-suojattuina kestokukkina, tuoksu vain puuttuu😊.

Rivin, UV-suojatut tekokasvit terassille
Rivin, UV-suojatut tekokasvit ulos

UV-suojatut kasvit on erityisesti suunniteltu ja valmistettu materiaalista, joka kestää auringon kirkkaan valon ilman, että kasvit haalistuvat tai haurastuvat ajan kanssa. Laventelien lisäksi myös esimerkiksi jotkut hortensiat, koristeheinät sekä puksipuut on valmistettu UV-suojatusta materiaalista.


Rivin, UV-suojattu hortensiatekokasvi koristaa ulkotilat
Rivin, UV-suojattu tekokasvi, puksipuu ei aurinkoa hätkähdä
Rivin, tekokasvit puksipuu ja laventeli ovat UV-suojattuja

Bonsai viimeistelee japanilaistyylisen puutarhan

Japanilaistyylinen puutarha, josta olemme kirjoittaneet useita postauksia (löydät niitä mm. täältä ja täältä),

rakennetaan luonnon materiaaleista, niin että tarkoin valitut kasvit edustavat puita, kivet vuoria ja vesi merta.

Vaikka tekokasvit eivät sovi aitoon japanilaiseen puutarhaan, joskus on kiva leikkiä ja sijoittaa kestobonsaipuu terassille jatkuvaan auringon paahteeseen, jossa aito bonsai ei menestyisi.


Rivin, bonsaitekokasvi ja japanilaistyylinen puutarha
Rivin - kirsikankukka silkkikasvit
Rivin - kirsikankukka silkkikasvit ovat ihana katseenvangitsija

Lauantaina 11.5 on Roihuvuoren kirsikkapuistossa Hanami juhla, jossa valitaan mm. kirsikankukkaprinsessa 2024. Suomessa kirsikkapuut kukkivat myöhemmin kuin Japanissa ja Koreassa (lue lisää täältä), joissa kirsikan kukinta on jo ohi, Jos sinulla ei ole omaa kirsikkapuuta tai et ehdi Helsinkiin Hanamijuhlaan, niin kirsikankukistakin voi nauttia lakastumattomina silkkikukkina.


Tekokasvit sopivat äitienpäiväkukiksi

Monessa perheessä on tapana ilahduttaa äitiä äitienpäivänä kukka-amppelilla. Myös amppelikasvina tekokukat toimivat hyvin, ne ovat näyttäviä mutta myös superhelppohoitoisia, koska niille ei tarvitse muistaa antaa vettä. Keinokasvit eivät vaadi kastelua, lannoitusta tai karsimista, joten ne ovat ihanteellinen vaihtoehto parvekkeelle tai terassille, jos sinulla on kiireinen työ, vietät pitkiä aikoja mökillä tai matkustat paljon.


Rivin- amppelipelargonia tekokasvi
Rivin -amppelipelargonia tekokasvi terassilla
Tähän amppeliin on yhdistetty kaksi kasvia.

Lahjavinkki, vielä ehtii: jos et ole vielä hankkinut äitienpäivälahjaa ja pähkäilet sen kanssa, niin verkkokaupassamme on lahjakortteja, joiden arvon voit itse määrittää mieleiseksesi. Sen ja lahjan saajan toiveiden pohjalta kustomoimme sitten hänelle sopivan lahjan.

Ihanaa äitienpäivää,


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page