top of page

Silkkikasvit - hoitovapaata vehreyttä ja viihtyisyyttä

Silkkikasvit lasitetulla parvekkeella

Onko sinulla ihana lasitettu tai katettu ulkotila, joka kuitenkin kun kevätaurinko paistaa, tuntuu harmaan tylsältä ja kaipaisit sinne lisää viihtyisyyttä? Värikkäät ruukut kasvit ja kesäkukat tuovat vehreyttä ja väriä tilaan, mutta kasvit saattavat joutua koville kuumuudessa ja auringonpaisteessa erityisesti lasitetulla terassilla, jossa välillä voi olla lämpötila kuin kasvihuoneessa. Erityisen kuumille paikoille tekokasvit ovat loistava ratkaisu, koska ne kestävät kuumuutta, ovat helppohoitoisia ja ötökkävapaita. Tai jos sinulla ei ole viherpeukaloa, aikaa hoitaa kasveja tai vietät pitkiä aikoja mökillä, silloin silkkikasvit on tehty juuri sinulle, ne eivät tarvitse vettä eikä muutakaan huoltoa.


Haluatko terassistasi boho-tyylisen (lue lisää täältä) , urbaanin kaupunkiviidakon (lue lisää täältä) tai modernin pelkistetyn alueen (lue lisää täältä), kestokasveilla ulkotila muuttuu helposti vihreäksi keitaaksi, eikä tarvitse olla mikään viherasiantuntija.


Rivin Puutarhasuunnittelu - sisusta terassisi silkkikasveilla

Rivin Puutarhasuunnittelu - Urbaani kaupunki terassi sisustettu silkkkikasveilla

Rivin Puutarhasuunnittelu - Silkkikasvit sisustavat terassisi

Rivin Puutarhasuunnittelu - Ihana boho-terassin sisustus

Silkkikasvien laatu vaihtelee

On kuitenkin hyvä tietää, että silkkikasveissa ja niiden laaduissa on valtavia eroja ja laatu vaihtelee. Tekokasvien lehdet voi olla printattu kaikki samanlaisiksi, kun taas toisessa ääripäässä ovat kestokasvit, joiden lehdet on käsinmaalattu erilaisikis muistuttaen täysin aitoja kasveja. Myös valmistusmateriaalit vaihtelevat, ja laatu näkyy hinnassa. Kaikkein edullisimmat kasvit eivät näytä edes uusina aidoilta kasveilta, eivätkä ne kestä aurinkoa vaan muuttuvat nopeasti sinertäviksi.


Laadukkaampien silkkikasvien rungot on tehty puusta, lehdet on UV-suojattua materiaalia ja niitä on vaikea, melkein mahdoton erottaa aidoista. Koska jopa samalla toimittajalla voi olla vähemmän aidon näköisiä kasveja, käymme itse varsinkin uusien toimittajien luona katsomassa, miltä kasvit oikeasti näyttävät, Meiltä myös kysytään usein, kuinka silkkikasvit kestävät auringon lisäksi Suomen talvea? Olemme jo muutaman vuoden ajan testanneet kestokasveja jättäen ne ulos ruukkuihin, kukka-altaisiin lumen alle tai terassille amppeliin talveksi roikkumaan. Näin olemme saaneet myös hyvän käsityksen, miten kasvit kestävät pakkasta ja kylmää ja kyllä testaamamme kasvit kestävät.


Rivin Puutarhasuunnittelu - Upea puksipuui silkkikasvi

Rivin Puutarhasuunnittelu - Upea ja hoitovapaa silkkikasvi sypressi

Rivin Puutarhasuunnittelu - aidon näköiset silkkikasvit

Rivin Puutarhasuunnittelu - sisusta terassisi silkkikasveilla

Emme ole laittaneet silkkikasveja verkkokauppaamme, koska niitä on niin paljon eri tyylisiä, erilaisia ja niiden käyttötarkoitukset vaihtelevat. Jos kuitenkin kiinnostuit ja haluat kuulla lisää, ole meihin yhteydessä täältä,

räätälöimme mielellämme tarpeisiisi sopivat, upeat kestokasvit ja -kukat parvekkeellesi tai terassillesi.


Rivin Puutarhasuunnittelu - viihtyisyyttä terassille silkkikasveilla

Rivin Puutarhasuunnittelu - viihtyisyyttä terassille silkkikasveilla

Rivin Puutarhasuunnittelu - sisusta viihtyisyyttä terassille silkkikasveilla


Aurinkoista viikonloppua,


Sanja & Sirpa

Comentários


bottom of page