top of page

Terassi - ja parveketrendit 2024


Alkukeväästä on mukava kurkistaa vuoden terassi- ja parveketrendejä, miltä ne näyttävät ja mitä tarkoittavat käytännössä. Trendejä ei tarvitse seurata, mutta jos on hankkimassa jotain uutta, niistä voi saada uusia ideoita.


Rivin Pihasuunnittelu - bambu on kestävä materiaali

Jo useamman vuoden ajan terassit ja parvekkeet ovat yhä enemmän muuttuneet ihaniksi ulko-olohuoneiksi, joissa rauhoitutaan, oleskellaan, tehdään töitä ja viihdytään yksin tai yhdessä, Siksi markkinoille tuleekin vuosittain lisää terassien huonemaisuuteen ja viihtyisyyteen liittyviä elementtejä kuten työtiloja, ulkokeittiöitä, porealtaita, takkoja, pizzauuneja, baari- ja lounge-alueita tai ripustettavia rottinki ja polyrottinki keinuja, joihin on mukava käpertyä lukemaan.   


Rivin Pihasuunnittelu - kalusteiden monikäyttöisyys on trendi 2024

Rivin Pihasuunnittelu - huonemaiset kesäkeittiöt tuovat viihtyisyyttä terassille

Rivin Pihasuunnittelu - Riippuvat keinut ovat yhä suositumpia

Monikäyttöisyys

Ulkokalusteiden sohvien ja pöytien muodot ovat pyöreitä ja orgaanisia, tuolit matalia sekä syviä ja lounge-tyyppisiä. Sohvaryhmät, ruokapöydät ja -tuolit ovat monikäyttöisiä, jonka avulla tilan käyttötarkoitus ja ilme saadaan helposti tarvittaessa muunneltua.


Rivin Pihasuunnittelu -Terassilla on ihana rentoutua syvässä loungetuolissa

Rivin Pihasuunnittelu -Parvekkeella on ihana rentoutua syvässä loungetuolissa

Kalusteet on suunniteltu niin, että ne käyvät sekä sisä-, että ulkotiloihin. Sohvat voi koota helposti liikuteltavista moduuleista, niitä voidaan käyttää, vaikka auringonottovuoteina tai yhdistettynä isona terassin sohvana, jolloin erillisiä tuoleja ei tarvita. Pyöreä ruokapöytä on kivan kompakti ja sen ääressä on mukava istua iltaa. Hyvä yksityiskohta on myös joissain se, että niitä saa jatko-osilla pidennettyä, jolloin mahtuu isompikin porukka. Sivupöytiä käytetään useita eri korkuisia yhdessä ja kesän jälkeen niitä voi hyödyntää sisällä.   


Rivin Pihasuunnittelu - Sohvamoduulit tuovat tilaan muunneltavuutta

Rivin Pihasuunnittelu - Pyöreät muodot ovat suosittuja myös ulkokalusteissa

Rivin Pihasuunnittelu - Sohvamoduuleista kokoat juuri haluamasi sohvaryhmän

Rivin Pihasuunnittelu - Parvekkeella syödään ja viihdytään

Rivin Pihasuunnittelu - Pyöreitä muotoja myös ruokapöydissä

Aurinkokennovalaisimet eivät enää ole pelkästään riippuvaisia auringon tuottamasta akkuenergiasta vaan valaisimissa saattaa olla USB-latausportti, mikä mahdollistuttaa akkujen lataamisen myös silloin, kun on vähän tai ei ollenkaan auringonvaloa.  


Kestävä kehitys ja luonnonmateriaalit

Kalusteet on usein valmistettu kierrätetyistä ja kestävistä materiaaleista kuten kierrätystiikistä, nopeakasvuisesta, kestävästä bambusta tai kierrätysmuovista. Jos terassi on katettu ja parveke lasitettu, voi niillä käyttää rottinkikalusteita ja kevytbetonipöydän ja ruukut voi jättää paikalleen talveksikin. Keramiikan lisäksi valmistetaan myös luonnonkivestä, metallista tai kierrätysmuovin ja kiven sekoituksesta erilaisia, eri tavoin kuvioituja ja värisiä sivupöytiä sekä rouheita ruukkuja.


Rivin Pihasuunnittelu - Matalia ja syviä lounge tuoleja ja kevytbetonipöytiä, terassitrendi 2024

Rivin Pihasuunnittelu - Matalia ja syviä lounge tuoleja ja kierrätysmuovista valmistettuja ruukkuja, terassitrendi 2024

Luonnonkuidut tekstiileissä kuten pellava tai juutti ovat suosittuja, toisaalta ulkokalusteissa kannattaa myös huomioida sade ja aurinko - muhkeat päällysteet, tyynyt ja matot voivat myös olla vettähylkivistä ja UV-suojatuista materiaaleista, jotka tekevät niiden käytöstä helppohoitoista ja huoletonta.

           

Keveät kalusteet, värit ja printtikuviot

Vaaleita, harmaita, luonnonvärisiä ja murrettuja sävyjä näkee taas paljon kalusteissa, niitä piristetään kirkkaan värisillä kuvioiduilla tekstiileillä, ruukuilla, pikkupöydillä tai sopivan värikkäillä silkkikukilla. Toisaalta kirkkaan väriset, vähän tilaa vievät, kevyet, metallista valmistetut kalusteet ja ruukut sekä muut somisteet varmasti löytävät paikkansa erityisesti pienemmiltä parvekkeilta


Rivin Pihasuunnittelu - Kevyitä kalusteita ja kirkkaita värejä parvekkeelle, terassitrendi 2024

Rivin Pihasuunnittelu - Pyöreitä muotoja ja kirkkaita värejä, terassitrendi 2024

Rivin Pihasuunnittelu - Kevyitä kalusteita parvekkeelle ja murrettuja sävyjä, terassitrendi 2024

Rivin Pihasuunnittelu - Pyöreitä muotoja ja kirkkaita värejä, terassitrendi 2024

Trendeistä riittää kerrottavaa, ja jos tuntuu, että haluat tehdä syvemmän sukelluksen kevään tyyleihin ja trendeihin, voit osallistua koulutukseen, jossa kerromme, miten somistat pihan, mutta miksi ei myös parveketta tai terassia määrätyllä tyylillä ja kasveilla. Lisää tietoa AJK-Jatkokoulutuksen pihasuunnittelun kurssista täältä.


Aurinkoista viikonloppua☀️

 

Sanja & SirpaКоментарі


bottom of page