top of page

Terassin sisustus kevätkuntoon

Jos sinulla on lasitettu terassi tai parveke, voit ehkä jo nauttia ihanasta ulko-olohuoneesta, kun me muut odottelemme kevätaurinkoa ja lumen sulamista. Kevään kirkkaus tuo toisaalta esiin myös kaikki likapilkut, ja silmä kiinnittyy yksityiskohtiin, jota on ollut päivittämässä viimeiset viisi vuotta😊. Pitkälle pääsee kuitenkin jo terassin ja kalusteiden puhdistamisella ja lasien pyyhkimisellä.


Jos kuitenkin haluat päivittää terassin sisustusta, kannattaa se tehdä nyt, jolloin voit nauttia ihanasta ulkotilasta mahdollisimman pitkään. Kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi, vaan pienilläkin muutoksilla saa ihmeitä aikaan.


Terassikalusteet

Terassin ja parvekkeen kalusteilla on suuri merkitys tilan ilmeeseen ja viihtyisyyteen. Viime vuosina uusien materiaalien myötä kalusteista ja niiden muodoista on tullut yhä enemmän saman tyylisiä kuin sisätilojen kalusteista. Pienet pöydät, sohvat, riippumatto, lounge-tyyliset tuolit, kaapit ja koristeet - ei turhaan puhuta ulko-olohuoneesta.


Rivin Puutarhasuunnittelu - huonemaisuutta terassille

Rivin Puutarhasuunnittelu - lököilykeidas

Rivin Puutarhasuunnittelu - huonemaisuutta terassille tauluilla

Rivin Puutarhasuunnittelu - huonemaisuutta terassille loungekaluteilla

Rivin Puutarhasuunnittelu - huonemaisuutta terassille riippukeinulla

Jos tuntuu, että budjetti riittää vain johonkin pieneen, valitse ne tuotteet, joita pidät kaikkein tärkeimpinä tai jotain pientä kivaa, joka antaa uutta ilmettä kuten pienet pöydät tai jakkarat. Jos olet DIY-ihmisiä, tee kierros kierrätyskeskuksessa ja puhdista sekä uudista löydökset, vaikka pastelli sävyillä tai kultamaalilla.


Ruukut ja kasvit

Tilan ei tarvitse olla mikään urbaani viidakko, mutta kasveilla saa helposti terassille tai parvekkeelle viihtyisyyttä. Kasvit voi kasvattaa itse siemenestä, siirtää sisältä ulos tai ostaa puutarhamyymälästä. Nyt on vielä liian kylmä millekään näistä vaihtoehdoista, mutta silkkikasvit eivät kylmästä hätkähdä, ja niillä saa väriä ja huonemaisuutta tilaan kuin tilaan. Varsinkin, jos olet kiireinen tai et mikään viherpeukalo, kannattaa miettiä silkkikasvien hankkimista.


Rivin Puutarhasuunnittelu - sisusta terassisi silkkikasveilla

Rivin Puutarhasuunnittelu - kasveilla viihtyisyyttä terassille

Rivin Puutarhasuunnittelu - silkkikasveilla viihtyisyyttä terassille

Rivin Puutarhasuunnittelu - silkkikukilla väriä terassille

Rivin Puutarhasuunnittelu - silkkikasveilla viihtyisyyttä terassille

Terassin sisustus tekstiileillä

Erilaisilla tekstiileillä tuodaan pehmeyttä ja viihtyisyyttä, mutta lisäksi ne määrittävät tilan värin, tyylin ja ilmeen. Viime syksynä kirjoitimme terassin muutoksesta, jossa terassille kaivattiin lisää viihtyisyyttä, lue lisää postauksestamme täältä. Siinä suuri merkitys oli tekstiileillä, silkkikasveilla, ruukuilla ja valaistuksella.


Rivin Puutarhasuunnittelu - tekstiileillä viihtyisyyttä terassille

Rivin Puutarhasuunnittelu - tyynyillä viihtyisyyttä ja väriä

Rivin Puutarhasuunnittelu - terassin sisustus

Rivin puutarhasuunnittelu - Viihtyisyyttä tyynyillä

Valaistus

Vaikka päivät pikkuhiljaa pitenevätkin, niin erilaisilla valoilla ja lyhdyillä, luot lämpöä ja tunnelmaa terassille, vaikka ulkona olisikin vielä lunta tai harmaata.


Rivin Puutarhasuunnittelu - Valot tuovat lämpöä terassille

Rivin Puutarhasuunnittelu - Lyhdyillä lämpöä terassille

Rivin Puutarhasuunnittelu - Lattiavalaisimet luovat huonemaisuutta terassille

Rivin Puutarhasuunnittelu - Valot tuovat tunnelmaa terassille

Jos tarvitset apua sisustuksessa tai haluat hankkia silkkikasveja, ole meihin yhteydessä täältä.


Ihanaa viikonloppua,


Sanja ja Sirpa


bottom of page