top of page

82 erilaista ruukkua - ruukkutrendit

Kevät ja alkukesä ovat menneet huiskauksessa ohi, kun olemme suunnitelleet ja sisustaneet parvekkeita ja terasseja, joissa suuressa roolissa ovat olleet myös ruukut ja niiden istutukset. Ihanaa puuhaa, jossa luovuuden voi päästää valloilleen. Ruukkuja ja asetelmia on rakennettu erityylisille parvekkeille ja erilaisiin puutarhoihin melkein sata, oman pihan sisustus on jäänyt tosin vähemmälle tänä vuonna.


Suunnittelu lähtee tietenkin aina asiakkaan toiveista, jotka maustamme omilla ideoillamme. Seuraamme työksemme erilaisia trendejä, kuten sisustus ja puutarhatrendejä, joista voit lukea postauksiamme täältä ja täältä, ja ruukkutrendit seuraavat niitä.


Luonnonmukaisuus ja ekologiset ruukut -trendi

Luonnonmukaisessa puutarhassa kaikki kasvit, pienet puut, monivuotiset perennat, yksivuotiset kesäkukat, heinät, yrtit sekä kasvikset kukoistavat sekaisin ilman erityisiä ryhmittelyjä aivan kuten luonnossa.

Luonnonmukaisen ruukkupuutarhan saat sekoittelemalla kesäkukkien taimia, siemeniä ja perennoja keskenään. Tärkeitä ovat erilaiset heinät ja ilmavakasvuiset kasvit kuten esimerkiksi salviat ja hopeapiiska, sekä erilaiset lehtien muodot.


Syksyn tullen perennat joko löytävät puutarhasta oman paikkansa, tai ne siirretään puutarhaan talvehtimaan ja istutetaan taas seuraavana keväänä ruukkuihin.


Rivin Terassisuunnittelu - luonnonmukainen puutarha ruukuissa

Rivin Terassisuunnittelu - luonnonmukainen puutarhatrendi

Rivin Terassisuunnittelu - luonnonmukainen puutarha ruukuissa

Yllä olevissa ruukuissa on sekaisin sitruunamelissaa, tofheinää, lumityräkkiä, salviaa, kehä- ja samettikukkia,


Rivin Terassisuunnittelu - heinät ruukuissa

Rivin Terassisuunnittelu - luonnonmukainen puutarha ja vihannekset ruukuissa

Ekologisia, kestäviä, kierrätysaineista valmistettuja ruukkuja on mm. Ecopotsilla ja Elholla, joiden näyttäviä ruukkuja olemme käyttäneet paljon eri istutuksissa.


ivin Terassisuunnittelu - Ecopots ruukut

Rivin Terassisuunnittelu - Ecopots ruukku


Eksoottinen tropiikki -ruukkutrendit

Jos kaipaat lasitetulle parvekkeellesi tai terassillesi tropiikin lomatunnelmaa, voit siirtää huonekasveja parvekkeelle tai käyttää helppohoitoisia silkkikasveja. Tropiikin tummat sävyt yhdistettynä oranssiin, terrakottaan ja kultaan sekä upeat ruukut viimeistelevät kokonaisuuden.


Rivin Terassisuunnittelu - Eksoottinen tropiikki ruukuissa

Rivin Terassisuunnittelu - Eksoottinen tropiikki ruukuissa

Rivin Terassisuunnittelu - upeat ruukut

Rivin Terassisuunnittelu - Eksoottinen tropiikki ruukuissa

Zen,tasapaino ja rauha - ruukkutrendi

On tutkittu, että luonto rauhoittaa, ja luontoa kuvaavilla orgaanisilla muodoilla on sama vaikutus. Pyöreät muodot kuvastavat polkuja, meren lahtia, kiviä. Kasvit voivat olla oikeita tai silkkikasveja, molemmilla on viihtyisyyttä lisäävä vaikutus. Jos haluaa rauhaa ja tasapainoa istutuksilla, on tärkeää, että istutukset ovat yksinkertaisia tai väritykseltään yhtenäisiä ja rauhallisia kuten harmaanvihreää, pastellisävyjä tai murettuja sävyjä.


Vinkki: yhdistä silkkikasvien kanssa oikeita heiniä, kasveja tai kuivakukkia, jolloin eroa aidon ja epäaidon kasvin välillä on yhä vaikeampi huomata.


Rivin Terassisuunnittelu - pyöreät muodot ruukuissa

Rivin Terassisuunnittelu - pyöreät muodot ruukuissa

Rivin Terassisuunnittelu -yhdistele silkkikasveja ja luonnonmateriaaleja

Rivin Terassisuunnittelu - pyöreät muodot ruukuissa

Vertikaalinenruukkutrendi

Kun tilaa on vähän tai tarvitset näköestettä, on trendikäs vertikaalinen puutarha hyvä vaihtoehto. Tilanjakaja- ruukut korkeine kasveineen tai viherseinät tarjoavat näköestettä. Isompiin ruukkuihin tai istutuslaatikoihin voi istuttaa pieniä puita muiden kasvien joukkoon tuomaan tilaan lisää korkeutta.


Rivin Terassisuunnittelu - Vertikaalinen puutarha ja tilanjakajaruukut

Rivin Terassisuunnittelu - Vertikaalinen puutarha

Rivin Terassisuunnittelu - Vertikaalinen puutarha ja tilanjakajaruukut

Rivin Terassisuunnittelu - pienet puut ja köynnökset


Lue lisää puutarha ja parveketrendeistä täältä.

Mukavaa viikonloppua,


Sanja ja Sirpa
bottom of page