top of page

Puutarha- ja parveketrendit 2023

Meillä on ollut tapana koota joka vuosi yhteen kyseisen vuoden sisustus- ja puutarhatrendit ja koska kirjoitimme viimeksi sisustuksen trendeistä, on nyt vuorossa puutarhan ja parvekkeen trendit vuodelle 2023.


Trendit - tämä ei tarkoita, että kaikki vanha täytyisi heittää pois, mutta vanhaa päivittäessään voi olla kiva nähdä uusia tuulia ja missä suunnittelussa mennään. Toisaalta myös yhä enemmän tuotteet ovat lähellä tuotettuja, ja valmistusmateriaalit sekä -prosessit ovat paljon ekologisempia kuin ennen.


Olemme jaotelleet parveke- ja pihatrendit 2023 kolmeen erilaiseen ryhmään, valitse näistä oma suosikkisi.


RivinTerassi-ja parvekesisustus - bambukalusteet

Luonnonmukaisuus

Luonnon monimuotoisuus on tärkeää, ja siksi varmaan kaksi suosituinta postaustamme ovatkin olleet:

Puutarhan voi antaa villiintyä, sekoittaa erilaisia kasveja sekä antaa luonnon hoitaa loput, mutta kuinka sisustaa terassi tai parveke luonnonmukaiseksi.


Rivin - luonnonmukainen puutarha
Rivin -luonnonmukainen puutarha

Valitse kalusteissa luonnonmateriaaleja rottinkia, bambua ja meriheinää sekä lähellä tuotettua tai uusiokäytettyä puuta. Luonnonmukaisen terassin tekstiilit ovat kudottuja tai punottuja ja valmistettu luonnonmukaisista luonnonmateriaaleista.


Luonto näkyy istutuksissa, jotka on ehkä itse kasvatettu siemenestä ja ulkoterassilla vetävät puoleensa perhosia ja pörriäisiä. Lasitetulle parvekkeelle pörriäisillä ei ole asiaa, ja kasvihuoneissa kasvatetut kesäkukat eivät ole kovin ekologisia, joten parvekkeella kannattaa suosia monivuotisia perennoja, yrttejä tai siemenestä itsekasvatettuja kukkia.


Rivin Terassi-ja parvekesisustus - kalusteet luonnonmateriaaleista
Rivin Terassi-ja parvekesisustus - luonto näkyy terassilla
Rivin Terassi-ja parvekesisustus - bambukalusteet terassilla

Eksoottinen tropiikki kotona

Voit myös rakentaa terassillesi tai parvekkeellesi oman trooppisen lomaparatiisin, jossa chillailla. Lomafiilistä luot värikkäillä seinävaatteilla, viidakkoaiheisilla tyynyillä, riippukeinulla ja hapsullisella aurinkovarjolla. Yhdistä vihreään lilaa, roosaa, keltaista ja sinistä.


Parvekkeen viherkasvit silkkikasivit - trooppinen puutarha
Rivin Terassi-ja parvekesisustus - lomatunnelmaa terassilla
Trooppinen parveke - terassi, parveke ja piha trendit 2023

Tropiikin tunnelmaa luot siirtämällä kesällä palmuja ja kaktuksia sisältä terassille tai parvekkeelle, kasvattamalla chiliä tai istuttamalla koristeheiniä punottuihin koreihin. Jos tuntuu, että et ehdi niitä hoitaa tai tiedät jo aiemmasta kokemuksesta, että ne eivät menesty lasitetun parvekkeen kasvihuonemaisissa olosuhteissa, kannattaa hankkia kestäviä ja helppohoitoisia silkkikasveja, kuten esim. värikäs kolibrikukka.


Rivin Terassi-ja parvekesisustus - upea kolibrikukka
Rivin Terassi-ja parvekesisustus - eksotiikkaa terassilla

Zen - tasapaino ja rauha

Jos kaipaat ulkotilaa, jossa rauhoittua, rentoutua ja unohtaa stressi, kannattaa puutarha pitää minimalistisen yksinkertaisena suosien pyöreitä muotoja. Orgaaniset muodot kuvaavat luontoa, kiviä, meren lahtia, jokien mutkia, ja siksi ne tuntuvat meistä niin tutuilta ja mukavilta tuoden mukanaan viihtyisyyttä ja rauhaa. Pyöreitä muotoja voi luoda esim. taivuttelemalla cor-ten teräksestä istutuslaatikoita, rakentamalla kiemurtelevia polkuja suorien sijaan, hankkimalla puksipuita, kuunliljoja tai pallotuijia puutarhaan tai ruukkuihin. Myös ruukut voivat olla isoja ja orgaanisen muotoisia.


Rivin Terassi-ja parvekesisustus - pyöreät muodot puutarhassa
Pihatrendit 2023 pyöreät kukkaruukut parvekkeella

Jos haluat rauhoittaa tilan, niin kalusteet voivat olla orgaanisten muotojen lisäksi rauhallisen yksinkertaisia ja selkeitä muotokieleltään esim. puuta ja alumiinia yhdistettynä.


Koska myös väreillä on rauhoittava vaikutus, niillä on tärkeä merkitys. Valitse rauhallisia pastellisävyjä, harmaanvihreää ja rauhallisen murrettuja värejä, joissa terrakottaa ja kamelinsävyä.


Boho tyylinen parveke - terassi ja piha trendit 2023
piha, terassi ja parveke trendit 2023 kalusteet luonnollinen
Parveketrendit, puinen sohva ja viihtyisä sisutus

Ja yllättävää kuinka mukava yllä oleva puinen sohva on istua - yksinkertaisuus on laatua.


Ihanaa viikonloppua!


Sanja & Sirpa
留言


bottom of page