• Sirpa

Auringonkeltaista terassille


Ovatpa viime päivät olleet ihania! Äitienpäivänä oli jo lämpimämpää, niin että terassilla voi istua ja kahvitella. Tänään oli jo sitten aivan huippuilma ja innostuin sisustamaan.

Olen jo jonkin aikaa virkannut ja kutonut keltaisia ja mustia tyynynpäällisiä ontelokuteesta. Harmaat, auringon vaalentamat tyynyt korvataan mustilla. Päälliset alkavat olla jo melko valmiit (mustat eivät vielä näy kuvassa, koska ne vaativat vielä viimeistelyä) Laitan lopputuloksesta myöhemmin kuvia.


Keltainen ei ole suosikkivärini puutarhassa tai sisustuksessa, mutta keväisin iskee tarve saada keltaista energiaa. Tarkoitus oli tilata limesitruunan keltaista kudinta, mutta alla lopputulos. Keltainen ei sovi meidän sisätilojen väripalettiin, niin että terassi saa nauttia auringonkeltaisista tyynyistä ja muusta väri-iloittelusta.Puutarhassa on aina kevään alussa keltainen väriloisto, vaikka muuten meillä ei keltaisia kukkia paljon näy. Kolmea keltaista kukkaa en vaihtaisi /antaisi pois: upeasti kukkivaa koreanonnenpensasta (yläkuvassa), mahoniaa tai keltavuokkoja, jotka kasvoivat metsästä raivatulla pihallamme jo paljon ennen meitä.

Jatkoin terassin stailausta ja kärräsin varastosta terassille kolme tasoa, joiden on tarkoitus tuoda tilaan huonemaisuutta. Ne olivat alun perin kannellisia puulaatikoita, jotka käsittelin harmahtaviksi. Yhden kesän ne palvelivat istutusaltaina, mutta kun Sanja teki meille isot, mustat istutusaltaat, aloin käyttää niitä olohuonemaisina tasoina.Mieli tekisi lähteä puutarhaliikkeisiin katselemaan keltaisia, sisustukseen sopivia kesäkukkia/heiniä tms, mutta en uskalla, koska nyt täytyy fokusoida tulossa oleviin esikasvatettuihin taimiin, joita on runsaasti 😁. Siementen hankinta lähti nimittäin vähän laukalle, osa on kuvassa, osa sisällä ja osa suorakylvöä.Koska taimet ovat vielä pieniä, täytyy ensin keksiä jotain täytettä ruukkuihin. Kierros puutarhassa ja sieltä löytyykin sopivaa materiaalia: harmaakäenkukka ja viiruhelpi. Olin suunnitellut, että voisin hankkia jonkun agavetyyppisen mehikasvin mustaan, matalaan ruukkuun, mutta kun katselin harmaakäenkukan lehtiruusuketta, niin sehän sopi ruukkuun kuin nenä päähän, ainakin väliaikaisesti. Myös Sanja sai oman kasvinsa betoniruukkuun.

Viiruhelpi päätyi korkeaan terrakottaruukkuun (kuva ylhäällä).Aiemmin, kun piti vain käväistä puutarhaliikkeessä, olin jo repsahtanut värinokkosten ja verililjapuiden upeisiin väreihin. Ne ovat esikasvatettujen taimien kanssa odottaneet sisällä ilmojen lämpenemistä ja ulospääsyä, mutta muutama pääsi nyt jo koristamaan ruukkuja. Iso ruukku, jossa japaninsypressi talvehti, ei näy kunnolla kuvissa, koska täytyy vielä miettiä, pidänkö sypressin siinä vai mitä ruukkuun istutan. Tarkoitus on istuttaa terassin ruokailutilan ruukkuihin hyötykasveja.


Aurinkoista viikkoa!


Sirpa

0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki