top of page

Ideoita joulupöydän kattaukseen - 23. luukku

Joulupöydän voi kattaa juuri niin kuin itse haluaa, sen ei tarvitse olla minkään kaavan mukaan, vaan tärkeintä on, että kaikki viihtyvät, tässä kuitenkin muutamia ajatuksia ja ideoita.


Rivin sisustussuunnittelu - Joulupöydän koristelu

Valitse ensin pöydän katseenvangitsija, josta voit lukea aiemmasta postauksestamme täältä. Se voi olla kukka-asetelma, pöydälle aseteltuja havuja, köynnöksiä, joulupalloja, kynttilöitä tai kaikkien niiden yhdistelmä. Yhtenäisen lopputuloksen luomiseksi kannattaa valita värit, joita aiot käyttää kattauksessa ja jotka sopivat sekä ympäristöön, katseenvangitsijaan, että pöydän tekstiileihin ja astioihin. Aloita miettimällä mitä tekstiilejä ja astioita sinulla on, mutta myös millaisen tunnelman haluat luoda. Alla pari esimerkkiä eri värisistä kattauksista.


Rivin sisustussuunnittelu - Joulupöydän tunnelmaa

Rivin sisustussuunnittelu - Joulupöydän katseenvangitsija

Rivin sisustussuunnittelu - Tekokukkakoristeita joulupöytään

Rivin sisustussuunnittelu - Tekokukka-asetelma joulupöytään

Asettele lautaset ja lasit paikalleen samoin kuin kaikki kulhot ja muut astiat, joille täytyy löytyä tilaa joulupöydässä. Näin näet paljonko tilaa jää koristeille. Muista myös tuikut ja kynttilät, joita kannattaa laittaa eri korkuisina tai erilaisiin kynttilänjalkoihin.


Jos sinulla on vähän tilaa pöydässä, voit myös siirtää katseenvangitsijan ja joitain koristeita pois pöydästä, kun tuot sinne esimerkiksi vaikka kinkun, tai katseenvangitsija voi olla myös kranssi, joka on ripustettu pöydän yläpuolelle.


Rivin sisustussuunnittelu - Joulupöytä koristeltu havuilla

Rivin sisustussuunnittelu - Tekokukkakoristeita juhlapöytään

Rivin sisustussuunnittelu - Kynttilätarjotin joulupöytään

Rivin sisustussuunnittelu - Tekokukista kranssi joulupöydän yläpuolelle

Lautaset ja lautasliinan voi koristella havuilla, yksittäisellä lehdellä, elävillä tai tekokukkasilla. Jos sinulla on piha, niin joitain havuja yleensä kasvaa puutarhassa, kannatta kuitenkin muistaa, että marjakuusi on myrkyllinen, lautasliinarenkaan kukkakoristeen ohjeet löydät täältä.


Rivin sisustussuunnittelu - Kuusen havuja joulupöytään

Rivin sisustussuunnittelu - Koristele lautasliina lehdellä

Rivin sisustussuunnittelu - Koristele lautasliina tekokukalla

Jos sinulla on useampia vieraita, voit tehdä nimikortit joko valmiisiin telineisiin tai askarrella sellaiset itse. Voit laittaa ne serviettirenkaisiin, taivutella pienen kranssin tai sijoittaa jokaisen vieraan lautaselle oman pienen vaasin, purkin tai lasin, jossa on havuja, pieniä kukkia tai lehtiä sekä hänen nimensä.


Rivin sisustussuunnittelu - Tee nimikortti

Rivin sisustussuunnittelu - Tee nimikortti

Rivin sisustussuunnittelu - Laita nimikortti ympyrään

Ihanaa jouluviikonloppua,


Sanja & Sirpa

Commenti


bottom of page