top of page

Juhlapöydän lautasliinakoriste DIY - 4. luukku

Itsenäisyyspäivä lähestyy, ja silloin on kiva kattaa pöytä vähän juhlallisemmin. Lue tästä postauksestamme, kuinka teet itse erilaisen lautasliinojen koristeen oli se sitten itsenäisyyspäivän, joulun tai uudenvuoden juhlapöytään. Voit joko hankkia valkoisia silkkikukista tehtyjä koristeita kuuden kappaleen setin verkkokaupastamme tai askarrella sellaisia itse ja sen värisenä, kuin haluat joko silkkikukista tai elävistä leikkokukista. Jos tarvitset koristeita enemmän kuin kuusi, ole meihin yhteydessä.


Rivin Sisustussuunnittelu - juhlapöydän lautasliinan koristeet

Aloita miettimällä, mitä värejä aiot käyttää kattauksessasi. Käytä värejä kattauksessa harkitusti, niin että pöydässä on vain paria eri väriä, jotka lisäksi sopivat ympäristöön ja astioihisi. Valitse sitten niistä se väri, jota haluat käyttää lautasliinakoristeen kukkasessa. Valkoinen on neutraali väri, ja se käy yleensä kaikkeen.


Lautasliinakoristeeseen tarvitset:

  • kattaukseesi sopiva kukka esim. neilikka, ruusu, krysanteemi

  • kasvin oksa esim. eukalyptus, tuija, sypressi tai yrtin esim. rosmariinin oksia

  • pellavalankaa, ohutta narua tai niintä

  • sakset

Katkaise kukan ja oksan varsia niin, että niiden pituudeksi jää n. 5-7 cm. Ota kiinni kukan varresta ja laita langan pää pituussuunnassa samansuuntaisesti kukan varren kanssa, niin että varren yli jää n. 10 cm pätkä lankaa, joka siis sen verran pidempi kuin kukan varsi. Pidä kiinni varresta ja langasta ja kukan teriön alta ala kieputtaa lankaa varren ympärille. Kun olet kieputtanut sitä noin 1 cm verran, ota mukaan myös koristeoksa ja kieputa lankaa molempien varsien ympärille. Kun olet melkein varsien päässä, tee lankaan solmu ja rusetti.


Rivin Sisustussuunnittelu - juhlapöydän lautasliinan koristeet, tästä aloitat
Rivin Sisustussuunnittelu - juhlapöydän lautasliinan koristeet, tässä lopputulos

Jos käytät eläviä kukkasia, tee koristeet jo edellisenä päivänä, laita ne suljettuun muovipussiin, jonne suihkutat hieman vettä ja laita ne jääkaappiin odottamaan esille ottoa. Jos toteutat koristeet silkkikukista, ne kestävät ilman käsittelyä ja voit käyttää niitä useammankin kerran.


Halutessasi voit sitoa lautasliinan pellava-/juuttinarulla ja laittaa koristeen sen sisään. Lisäksi voit tehdä pöydän keskelle pieniä kukkakimppuja esimerkiksi mataliin tuikkulaseihin yhdistellen samoja materiaaleja kuin lautasliinakoristeissa. Kannattaa kuitenkin pitää kukka-asetelmat matalina, niin että kaikki näkevät toisensa pöydän ympärillä.


Mukavia askarteluhetkiä!

Sanja & SirpaComentários


bottom of page