• Sirpa

Tämän kesän pihan muutokset by Sirpa

Kesän varmaan isoin ja ihanin uusi juttu puutarhassa oli keväällä pystytetty katettu terassi. Tilasimme autokatospaketin, joka oli nopea kasata valmiista palasista ja maalasimme sen mustaksi. Jo vappuna nautittiin istuen iltaa ulkona ystävien kanssa ilman kastumisen pelkoa. Huonemaisuutta luotiin matolla, istutuslaatikoilla, amppeleilla ja köynnöksillä, jotka luovat illuusion viherseinistä. Nyt loppukesästä viiniköynnös on kasvanut jo niin pitkäksi, että se kiemurtaa katoksen sisällä.Muuten tämän kesän hommat ovat olleet isojen kasvien siirtelyä paikasta A paikkaan B 😁 Varmaan niistä isoin urakka oli tyhjentää pallotuijat ja koristekivet etupihan kookkaista, kulmikkaista ruukuista, jotka roadattiin katetun terassin reunaan vihanneksia, salaattia ja yrttejä varten


Etupihan pallotuijat siirrettiin toisiin vielä isompiin ruukkuihin, jotka mies maalasi betonivärillä tummiksi samalla, kun käsitteli terassin betonikivet alkuperäisen värisiksi eli tummanharmaiksi. Nyt kaikki näyttää tosi freesiltä. Ruukut täytyi tietysti täyttää uudella mullalla, jota ei nyt niin kovin vähän tarvittukaan.... Tämä tietysti pahimpaan helleaikaan. ja niinpä yksi pallotuija siinä menetettiin, kun oltiin mökillä, eikä kotona kastelemassa. 🤷‍♂️


Muutenkin ruukkuruletti pyöri - isot harmaat ruukut siirrettiin takapihalta etupihalle, Hankkijalta löytyi mökkimatkalla kaksi spiraalituijaa ja niihin sopivat korkeat ruukut, jotka sopivat etupihan tyyliin.


Takapihan istutusaltaiden kasvit olivat viihtyneet ja kasvaneet liiankin hyvin ja istutuslaatikoista oli tullut niin raskaita, että ne painoivat terassia. Sirpa tyhjensi taas istutuslaatikot, siirsi valtavat kasvit toiseen paikkaan kasvamaan ja istutti uudet kevyemmät tilalle. Ei mieskään tumput suorana seisonut vaan pienensi laatikoiden sisäosaa ja maalasi ne, kun olin hionut laatikoiden pinnan hiekkapaperilla.


Loppu olikin sitten näpertelyä: taimien esikasvatusta, sekä muutama tyynynpäällinen ja huopa tuli sekä virkattua, että kudottua.


Vielä olisi muutama maalausprojekti, mutta katsotaan siirtyvätkö ne taas(kin) ensi vuoteen 😉


Aurinkoista viikonloppua,


Sirpa

0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki