top of page

Vinkit parvekkeen boho-sisustukseen

Minulle parveke on kuin toinen olohuone ja haluan, että sen sisustus on tunnelmallinen, vehreä ja kutsuva. Pidän erityisesti boho-tyylin luonnonmukaisista materiaaleista ja sen lämpöisestä fiiliksestä. Sillä saa luotua tunteen jostain eksoottisesta ja parvekkeelle onkin kiva lähteä minilomalle sisustuslehden ja teekupin kera.


Auringon valon lisääntyessä on ihanaa, kun pääsen kohta ottamaan taas laistetun parvekkeen käyttöön ja nauttimaan sinne auringon lämmöstä. Viime viikkoina on aina välillä ollut upeita päiviä ja lupaus keväästä alkaa jo häämöttää.

Parvekkeiden sisustussuunnittelu on itse asiassa myös yksi meidän suosituimmista palveluistamme ja tälläkin hetkellä suunnitelmia on työn alla. Boho-tyyli on ollut erityisen toivottu parvekkeiden sisustuksissa, joten tässä ovat minun vinkkini, kuinka saat luotua boho tunnelmaa parvekkeellesi.


Boho tyylinen parvekkeen sisustus

Parvekkeen kalusteet

Boho-tyyliset kalusteet on tehty luonnon materiaaleista kuten puusta, rottingista tai bambusta. Luonnonläheisillä sävyillä saakin hyvin harmonisen ja seesteisen, mutta lämpimän kokonaisuuden. Mikäli kuitenkin pidät vähän värikkäämmästä sisustuksesta, voit lisätä joukkoon eri sävyisiä huonekaluja ja muita somisteita, sillä värikkyys on myöskin isossa roolissa tässä tyylissä. Jos kirkkaat värit tuntuvat pelottavilta, kokeile murrettuja sävyjä kuten okraa ja terrakottaa.


Rottinkiset kalusteet terassin sisustus boho tyyli
Terassin kalusteet boho tyyli


Olipa parvekkeesi iso tai pieni, on tärkeää, että kalusteet ovat sinne juuri sopivan kokoisia. Välillä törmään siihen, että pienellä parvekkeella saattaa olla valtava sohva, joka vie kaiken tilan. Kalusteiden mitoissa kannattaa olla siis tarkkana ennen niiden hankintaa ja tarkistaa, että ne varmasti mahtuvat parvekkeellesi ja myös parvekkeen ovesta sisään.


Boho tyylinen parvekkeen sisustus roikkuva tuoli

Parvekkeen somisteet

Kalusteet ovat usein parvekkeen isoin menoerä, ja niiden ympärille voikin rakentaa somisteilla helposti ja edullisesti boho-tyylistä tunnelmaa. Viihtyisyyttä ja kotoisuutta luodaan värikkäillä tyynyillä, pehmeillä torkkupeitoilla, taljoilla ja muilla somisteilla. Boho-tyylisen parvekkeen tekstiilit ovat pellavaa, puuvillaa, villaa, kaislaa ja muita luonnonmateriaaleja kuten kalusteissakin. Tunnelmaa hämärtyviin iltoihin luodaan ihanilla rottinkisilla tai bambusilla varjostimilla, lyhdyillä ja kynttilöillä.


Boho somiste parvekkeella
Tyynyjä boho tyylisellä parvekkeella
Boho tyylinen terassin sisustus
Rottinkisia valaisimia boho tyylisellä parvekkeella

Ripaus eksotiikkaa parvekkeen sisustukseen

Itämaistyylinen matto, erilaiset seinäkoristeet ja ehkä matkoilta löydetyt esineet tuovat sisustukseen eksotiikkaa. Eksotiikkaa voit tuoda myös silkkikukilla, seinätaululla, valokuvilla ja viidakkoaiheisilla tekstiileillä.


Niiden lisäksi boho-tyylisen parvekkeen viimeistelet erilaisilla ruukuilla ja viidakkomaisilla kasveilla. Kasvit voivat olla aitoja tai silkkikasveja, kunhan ne ovat värikkäitä ja lehtien muodot vaihtelevia.Boho-sisustus tiivistetysti

Tärkeintä on, että boho-tyylin mukaan sisustettu parveke on pehmeä ja kutsuva, ei kylmä ja moderni. Lopputulos voi olla esimerkiksi jompikumpi alla olevista mood boardeista. Ne ovat kahdelle eri asiakkaalle suunnitellut tilat, joissa on molemmissa boho tyylin elementtejä. Jos sinullakin on lasitettu parveke, johon haluaisit boho tyylisen sisustuksen, mutta et oikein tiedä kuinka edetä tai mistä hankkisit kalusteet, laita viestiä, niin voidaan jutella lisää.

Boho tyyli parvekkeen sisustussuunnitelman mood board
Boho tyylinen sisustussuunnitelma parveke mood board


- Sanja


コメント


bottom of page