top of page

Häiden kukkakoristeet, nappaa tästä ideat

Häiden koristelun tärkeä osa on kukkakoristeet, joiden avulla luodaan haluttu tunnelma ja joka kuvastaa morsiusparin persoonaa sekä häiden teemaa. Yleensä koristelua mietitään vasta, kun juhlatila, morsiusparin asut ja muut järjestelyt ovat varmistuneet, jolloin niiden pohjalta voidaan miettiä juhlapaikan kukkakoristeluja.


Rivin Sisustus - koristele pöytä silkkikukilla

Edulliset vaihtoehdot häiden kukkakoristeille

Vaikka onkin ikävä miettiä rahaa, se kuitenkin muodostaa raamit sille mikä on mahdollisuuksien rajoissa. Jos on rajaton budjetti, ei asiaa tarvitse miettiä vaan voi olla yhteydessä floristiin tai jättää koristelut ammattilaisen huoleksi, mutta jos budjetti on rajattu, täytyy olla kekseliäämpi ja miettiä erilaisia vaihtoehtoja.


Jos häätilassa on pitkät pöydät voidaan pöydät koristella köynnöksillä tai tarvitaan paljon vaaseja tai ruukkuja. Maljakoita voit käydä katsomassa kierrätyskeskuksesta, mutta uksi vaihtoehto on käyttää purkkeja tai eri kokoisia pulloja. Yhtenäisemmän ilmeen saat vuokraamalla sekä maljakot, että niiden kukkakoristeet.


Voit teetättää kukkasomisteet ammattilaisella joko aidoista tai kestokukista tai poimia niityltä luonnonkasveja. Vaikka ostaisitkin osan kukista kaupasta, voit lisätä niiden joukkoon kesto- tai luonnonkasveja tai, jos lähisukulaisella tai itselläsi on puutarha, kannattaa tehdä kierros siellä ja katsoa löytyykö jotain sopivaa koristelujen täytekasveiksi.


Rivin Sisustus - kranssi puutarhan kukkasista

Rivin Sisustus - häiden koristelu kestokukilla

Rivin Sisustus - koristele keväinen pöytä silkkikukilla

Häiden kukkakoristeet, värit

Jos häiden koristeluissa on teema, koristelut tehdään sen pohjalta, Jos taas halutaan väreillä luoda yhtenäinen ilme, valintaan vaikuttavat morsiamen ja sulhasen vaatteet ja morsiuskimppu. Väreillä on suuri merkitys tunnelman luojana hennon keltainen tuo juhlatilaan iloa ja energiaa, kun taas hempeän pinkki on rakkauden väri.


Rivin Sisustus - koristele häävieraiden pöytä silkkikukilla

Rivin Sisustus - koristele häävieraiden pöytä pinkeillä kestokukilla

Värejä voi myös yhdistellä, esimerkiksi pinkin kanssa sopii hyvin yhteen romanttinen lila. Tyylikkään ja vähän erilaisen kukkainstallaation saa yhdistelemällä eri korkuisia vaaseja, joilla tuodaan asetelmaan kerroksellisuutta. Jos käytät korkeita maljakoita, on tärkeää, että ne ovat lasista, niin että ne eivät estä seurustelua ja katsekontaktia pöydän yli. Töllöinen asetelma toimii erityisen hyvin joko pyöreässä pöydässä tai neliön muotoon asetetussa pöytäryhmässä.


Rivin Sisustus - koristele hääpöytä eri korkuisilla silkkikukilla

Rivin Sisustus - koristele hääpöytä eri värisillä kestokukilla

Trendikäs persikan värinen on kysytty väri ja sitä käytetään paljon häiden kukka-asetelmissa. Siihen voi myös yhdistää saman sävyisen valokuvaseinän, joka löytyy vuokraamostamme, jonka löydät täältä,


Rivin Sisustus - silkkikukat, upea hääpöydän koristele

Rivin Sisustus - persikan väriset kestokukat hääpöydän koristeeksi

Rivin Sisustus - koristele hääpöytä kestokukilla

Rivin Sisustus - kukkaseinä tapahtumiin

Tekokukat morsiuskimppuna

Morsiuskimppu on häiden persoonallisin ja merkittävin kukka-asetelma, ja sitä varten täytyy varata morsiusparin pöytään maljakko. Kimpuissa kestosuosikkeja ovat pionit, ruusut ja liljat, mutta yhä enemmän halutaan kimppuihin myös epätavallisempia ja yksilöllisempiä kukkia kuten luonnonkukkia, mehikasveja ja yrttejä.


Nykyään suositut silkkikukat ovat niin aidonnäköisiä, että myös morsiuskimppu, vieheet, sekä hius- ja rannekoristeet voidaan tehdä kestokukista, jolloin niiden säilymisestä ilman vettä ei tarvitse kantaa huolta ja voit säästää morsiuskimpun muistona yhdestä elämäsi tärkeimmistä päivistä. Koska kaikki kukka-asetelmat voidaan tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, eivätkä ne tarvitse vettä, se vähentää stressiä. Lisäksi tekokukat tarjoavat kierrätettävinä ympäristöystävällisen ja allergiaystävällisen vaihtoehdon sopien kaikille vieraille.


Rivin Sisustus - morsiuskimppu kestokukista

Rivin Sisustus - koristele hääpöytä aidonnäköisillä kestokukilla

Rivin Sisustus - koristele hääpöytä aidonnäköisillä silkkikukilla

Upeat vihkikaaret, kranssit ja kukkaseinät

Elämyksellisyyttä ja näyttävyyttä juhliin saadaan lahjapöydän tai hääparin taakse sijoitetulla vihkikaarella, erilaisilla kukkaseinillä tai pöydän päälle ripustetuilla kukkakransseilla. Kukkaseinä voidaan pystyttää myös avoimeen tilaan valokuvien taustaksi. Lattialle voidaan sijoittaa isompia kukkakoristeita hääparin tai lahjapöydän luo.


Vain luovuus on rajana, ja jos tuntuu, että vaikea keksiä ideoita tai niitä on vaikea toteuttaa, katso mitä löytyy silkkikukkien varaamostamme (löydät sen täältä) tai ole yhteydessä meihin (täältä), niin kustomoimme sinulle juuri sinulle sopivat kestokukka hääkoristeet.


Rivin Sisustus - Upea vihkikaari kestokukista

Rivin Sisustus - Herkkä silkkikukkaseinä

Rivin Sisustus - Valkoinen kukkaseinä vuokraamosta

Rivin Sisustus - Vaaleanpunainen kukkaseinä vuokraamosta

Rivin Sisustus - Ihana kranssi kruunaa häät

Rivin Sisustus - Häiden kukka-asetelmia lattialle


Ja lopuksi tärkein vinkkimme: More is more eli kukkia ei voi juhlissa olla liikaa😊


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page