top of page

Keittiön uusimisen monet vaiheet

Aloitimme vuosi sitten keittiöremontin, jossa yllättävät vaiheet seurasivat toisiaan. Lue edellisestä postauksesta keittiökalusteiden uusiokäytöstä kodinhoitohuoneessa.


Rivin Sisustussuunnittelu - keittiöremontin monet vaiheet
Rivin Sisustussuunnittelu - Ikean valkoinen keittiö

Samaan aikaan kun vanhaa keittiötä purettiin ja kalusteista palasteltiin kodinhoitohuoneen kaappeja sekä laatikostoja, kasattiin uuden keittiön osia olohuoneessa, joka oli väärällään laatikoita ja uusia kodinkoneita. Koko perhe oli kutsuttu yhdessä rakentamaan.


Rivin Sisustussuunnittelu - keittiöremontin monet vaiheet, keittiötä kootaan
Rivin Sisustussuunnittelu - Ikean keittiö on saapunut

Viikonloppuna keittiökaappeja asennettaessa poranterä nappasi sähköjohtoihin. Sähköpiirustuksia oli tutkittu, mutta vanhassa talossa ne eivät ole koskaan niin sentilleen. Sähköt katkesivat koko talosta, mutta onneksi ei tullut henkilövahinkoja. Kukkarolle viikonlopun hälytystyö kyllä kolahti kunnolla.


Halusimme kvartsitason, koska ne ovat käytännöllisiä ja kevyempiä kuin kivitasot. Vain värin valinta oli vaikeaa. Tasot tilattiin Virosta. Tiesimme, ettei laadussa ole valittamista ja tasot mitataan sekä asennetaan huolellisesti, kun edellinen tasomme oli sieltä, mutta, mutta... koronaa emme osanneet ottaa huomioon ja sitä, että rajat menivät kiinni, eivätkä asentajat pääse paikalle. Onneksi pystyimme peittämään kaapistoja vanhoilla puutasoilla väliaikaisesti. Parin kuukauden kuluttua asentajat seisoivat keittiössä heti toisena päivänä rajojen auettua.


Rivin Sisustussuunnittelu - keittiöremontin monet vaiheet,  tasoja vailla

Sanja oli työstänyt kaappi- ja laatikkosuunnitelman suunnitteluohjelmalla. Trendikäs puunvärinen keittiö oli pois laskuista, koska talossa oli alun perin pyökkikaapistot, joista en koskaan pitänyt. Valitsimme neutraalin valkoisen keittiön, koska seinän ja laattojen värin voi helposti muuttaa väriin kyllästyessään. Vitriinikaappi on vanhan keittiön osa ja sen sivulevyt, kuten myös keittiötason taustalevyt muutimme antrasiitin värisiksi.


Vihdoinkin päästiin nauttimaan uudesta keittiöstä - tai niin luulimme. Pari kuukautta kului, ja ensimmäisenä lomapäivänä mies ihmetteli, miksi keittiön lattia oli märkä? Upouusi astianpesukone olikin maanantaikappale, jonka etuluukun tiivisteet vuotivat. Vesivahinkoa kuivatettiin pari viikkoa ja elimme kuin tehdassalissa kuivaimien, puhaltimien ja ilmanvaihdon metelissä. Kuivauksen jälkeen toinen firma asensi näppärästi uudet laminaatit olohuoneeseen, keittiöön ja eteiseen. Koska lattia oli auki, päätimme viikonlopun aikana maalata valkoisen takkamme tumman harmaaksi. Lisäksi olohuoneen seinät freesattiin uudella värikerroksella.


Rivin Sisustussuunnittelu - keittiöremontin monet vaiheet, tumma sivuseinä

Ei mennyt kauaa aikaa, kun Sanja ehdotti, että vaihtaisimme tumman keittiön seinän väriä🙄 Pientä sulattelua se vaati, mutta kun testasimme Tikkurilan väriohjelmalla eri vaihtoehtoja, oli pakko myöntää, että Sanjan sisustussuunnittelijan silmä oli oikeassa.


Värisävy on hieman eri, kuin yllä olevassa testikuvassa, mutta täydellinen meille. Samoin antrasiittisävy keittiön takaseinässä on mielestäni nyt oikeassa paikassa.Seuraavaksi on vielä tarkoitus hankkia vitriinikaapin tilalle kaksi puista kaappia, olen löytänyt jo siihen täydellisesti sopivat, mutta siitä toisella kertaa.

Sirpa

Garden Lifestyle blogi


Rekisteriseloste ja tietosuoja Suomi, Helsinki | info@rivin.fi . © All content owned 2021 by Rivin. All rights reserved.


Comments


bottom of page