top of page

Pieni katettu terassi viikossa

Viime vuonna saimme suurimman osan takapihan muutoksesta valmiiksi, ja pihalle jäi työstettäväksi enää pihan kulmassa ollut betonikivinen terassialue. Tartuimme nyt ennen kesää tuumasta toimeen ja rakensimme viikossa alueelle katetun terassin.


Rivin Pihasuunnittelu - Katetun terassin raamit valmiit

Rivin Pihasuunnittelu - Katettu terassi valmis

Katettu terassi kiviterassin sijaan

Vielä syksyllä suunnitelmissa oli tehdä alueelle kivetty terassi luonnonkivistä, mutta nimiäisjuhlat muuttivat hieman suunnitelmia ja päätimme, että parempi on rakentaa sen sijaan katettu terassi. Juhlien lähestyessä sää alkoi näyttää sateiselta, ja katos pitikin saada valmiiksi pikavauhtia, jotta juhliin saatiin lisää katettua tilaa. Olin jo siis syksyllä ehtinyt aloittaa asetella kiviä maahan linjaan, mutta valitsimme lopulta kuitenkin puuterassiin, koska se oli nopeampi rakentaa. Ajatus kivistä sinänsä säilyi ja päädyin asettelemaan kivet katekankaan päälle terassin ympärille.


Rivin Pihasuunnittelu - Katetun terassin ympäristö kukkii

Rivin Pihasuunnittelu - Kukkaruukut terassilla

Rivin Pihasuunnittelu - Katetun terassin katos valmis

Rivin Pihasuunnittelu - Katettu terassi kalustettuna

Rivin Pihasuunnittelu - Katettu terassi kalustettuna

Alun perin oleskelualueella oli betonikiviterassi, mikä oli vuosien saatossa mennyt aika huonoon kuntoon. Sitä ympäröivät kasvialueet olivat vuosien saatossa levinneet ja villiintyneet kaivaten uusimista ja siistimistä. Halusimme säilyttää oleskelualueen samassa paikassa, koska sen sijainti on ihanteellinen; sinne paistaa aurinko heti aamupäivästä myöhään iltaan asti. Poistimme siis kaikki alkuperäiset betonikivet ja rakensimme tilalle puuterassin, jota samalla myös laajennettiin vanhojen istutusalueiden päälle. Alla kuvat ennen ja jälkeen.


Rivin Pihasuunnittelu - Ennen katettua terassia

Rivin Pihasuunnittelu - Katettu terassi valmiina

Aika siisti tuli! Kesällä luvassa on vielä katoksen maalaus sekä itse katon asennus. Tällä hetkellä katon virkaa toimittaa purjekangas. Katon lopullinen materiaali on vielä pohdinnassa, saa vinkata jos on hyviä ehdotuksia 😊Aurinkoista viikonloppua!


Sanja

Comments


bottom of page