top of page

Terassitrendejä

Nyt kevätauringon paistaessa tulee hirveä houkutus lähteä pihatöihin ja laittaa terassi kuntoon. Piha pitää kunnostaa täysin, joten sitä en ole vielä lähtenyt työstämään, mutta lasitetun terassin ilmeen raikastaminen olisi helppo kohde.


Muuton yhteydessä veimme pihakalusteet lasituetulle parvekkeelle, koska siellä oli tilaa ja ne säilyivät siellä kuivina talven yli. Nyt olen viime viikkoina raahannut sieltä tavaraa pihalle ja tuonut uutta kalustetta varastosta. Lasitetun parvekkeen hyvä puoli on se, että siellä esim. rottinkiset tuolit pysyvät kuivina, joten kaiken ei tarvitse olla juuri ulkokalusteeksi tarkoitettukaan.


Puutarhamessuilla oli tehty paljon mallisisustuksia parvekkeista ja terasseista ja kokosin niistä parhaat kuvat.

Pastellisävyjä ja murrettuja värjeä oli paljon näkyvillä, ja niitä oli sekoitettu kokonaisuuksiksi. Yllä olevassa kuvassa on pastellivihreät seinät, kun taas tuoleissa on murretun oranssin eri sävyisiä tyynyjä. Kaikki värit sointuvat kuitenkin tosi hienosti yhteen. Kukkien tilalta on käytetty heiniä koristeena. Ritiläkoreja näkyy paljon sisällä sisustuksessa, mutta niitä voi käyttää myös ulkona ruukkujen ympärillä.


Tässä on käytetty trooppisempia kasveja ja bambua, mutta näissäkin lehdet muistuttavat teräväkärkistä heinää. Harmaa on vaihtunut lämpimämpään sävyyn, ja sammalen vihreää näkee paljon etenkin tyynyissä. Bambua on nyt käytetty monessa eri tuotteessa ja sitä saa joko värjäämättömänä sekä värjättynä. Itse hankin juuri siniharmaat bambukaihtimet uuteen keittiöön.Myös lavoista tehtyjä sohvia näkyi messuilla, ja puutarhamyymälöistä pystyi hankkimaan niihin valmiita, eri värisiä pehmusteita. Niihin en ole vielä törmännyt Suomessa, mutta jos tiedät, mistä niitä voisi saada niin vinkkaatko? Hauska idea on käyttää eri sävyisiä tyynyjä samassa sohvassa, se tuo asetteluun vähän leikkisyyttä ja kodikkuutta.


Kuvioituja laattoja on käytetty Hollannissa jo tovi ja olen etenkin Pinterestissä törmännyt niihin usein. Niistä saa pihalle kivoja "mattomaisia" alueita, joka tuo uloskin kodikkuutta. Lattia tekee muuten harmaasta asettelusta mielenkiintoisen ja raikkaan. Kuvan narumaisesta materiaalista punottuja tuoleja näkyy tulleen polyrottinkikalusteiden rinnalle.


Seuraavaksi pitäisi laittaa oma lasitettu terassi kuntoon. Suurin työ siellä on betonilattian maalaaminen, koska maali on alkanut hilseillä pois. Terassin ovi osuu melkein lattiaan, joten mattokin on hankala laittaa. Täytyy pohtia, mitä sille voisi tehdä. Väriä se ainakin kaipaa! Tällä hetkellä siellä on harmaaseen taittuva vaalean sininen lattia ja valkoiset seinät. Voisi olla hauska maalata esim. toinen päätyseinä jollain pastellisävyllä. Meille sopisi hyvin tuo rikottu oranssi ja terrakotta, kun talo on ruskea.


Tänään, kun aurinko paistaa, on kuitenkin ensin vuorossa metsäretki koiran kanssa.


Aurinkoista viikonloppua kaikille!


Sanja

Comments


bottom of page