top of page

5 erilaista ystävänpäivälahjaa

Ystävä olisi kiva yllättää ystävänpäivälahjalla, mutta suurin haaste (ainakin minulla) on, mitä antaa ystävänpäivä lahjaksi. Tänä vuonna olin ajoissa liikkeellä ja ehdinkin pohtia yhtä sun toista lahjaideaa, joten ajattelin jakaa omat ideat myös sinulle. Toivottavasti löydät tästä jonkun sopivan tai saat inspiraatiota omaan lahjaasi :).


Siemenestä kukkakimppuun

Mitä, jos kukkakimpun sijaan ostaisit joko leikkokukkien tai kuivakukkien siemeniä, joista ystäväsi voi itse kasvattaa upeita kukkia, joita on ihana poimia kesällä. Kauniita leikkokukkia ovat esim. jättiverbena, heliotrooppi, tuoksuherne, morsiusharso, tähkätädyke, väriminttu, isokaunokki, maariankello. Lue lisää leikkokukista postauksestamme täältä ja luonnonmukaisesta puutarhasta täältä. Helposti kylväytyviä leikkokukkia ovat esimerkiksi silkkiunikko, kehäkukka, maloppi, malva.


Leikkokukkien siemeniä voi myös kylvää parvekkeella ruukkuihin, jolloin saa parvekkeelle palan leikkokukkapuutarhaa.


Rivin-Puutarha-suunnittelu-kukkakimppu
Rivin-Puutarha-suunnittelu-maariankello

Kehystä rakkaat muistot

Puhelin on nykyään täynnä kuvia matkoista, kivoista illoista ja ihan vain arkisista asioista, joten miksi et hyödyntäisi niitä ja yllättäisi ystäväsi kollaasilla yhteisistä hetkistänne. Kehyksiin voi myös pistää oikeastaan mitä vain muistoja kuten kortteja, piirustuksia tai kuivakukan, vain mielikuvitus on rajana.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-kollaasi-kuvista
Rivin-Sisustus-suunnittelu-kollaasi-kuvista

Ruukku + kasvi

Ruukkukasvi on aina kiva yllätys, vaikka ystäväsi ei olisikaan mikään viherpeukalo. Onneksi on paljon helppo- hoitoisia viherkasveja kuten rahapuu, palmuvehka, anopinkieli tai fiikus eli kumipuu, jotka jopa tykkäävät siitä, että niiden kastelun aina välillä unohtaa.


Useilla huonekasveilla kuten muratilla, traakkipuulla, fiikuksella ja peikonlehdellä on huoneilmaa parantava vaikutus, ja lisäksi tutkimusten mukaan ne lisäävät hyvää-oloa.


Voit aloittaa sopivan ruukun etsimisen esimerkiksi meidän verkkokaupastamme, josta löydät pienen määrä tarkoin valittuja ruukkuja ja vaaseja.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-viherkasvi-ruukussa

Osta sama lahja useamman kerran

Mitä ostaa lahjaksi -ongelma toistuu usein myös esim. merkkipäivinä ja jouluna, joten voit myös antaa lahjan, josta muodostuu kokonaisuus, kun niitä on lopulta useita kuten esimerkiksi laseja, aterimia. Kiva tuote on myös Mutteri kynttilänjalka, joka sopii niin yksinään kuin ryhmässäkin, joten sarjasta voi antaa esimerkiksi eri värisen jalan eri kertoina. Kynttilänjalan löydät valkoisena verkkokaupastamme (päivitys: kynttilänjalkoja ei valitettavasti ole enää saatavilla verkkokaupastamme) ja muissa sävyissä Moro Kynttilä Designin verkkokaupasta. Tämä on ollut kiva lahja, jonka olen itse saanut, joten on täysin oma suositus eikä maksettua mainontaa.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-Moro-Mutteri-kynttilänjalka
Rivin-Sisustus-suunnittelu-Moro-Mutteri-kynttilänjalat

Lähes ikuinen kimppu kuiva- tai silkkikukista

Perinteisen ruusu- tai tulppaanikimpun sijaan, voit kukkakaupasta ostaa kuivattuja heiniä tai pelkkiä eukalyptuksen oksia, jotka ovat koristeellisia, mutta myös pitkäikäisiä. Oksat voit nimittäin asetella vaasiin ilman vettä, jolloin ne kuivuvat ja samalla levittävät myös ihanaa tuoksuaan ympärilleen.


Silkkikukkiakin löytyy nykyään hyvin laadukkaita ja aidon näköisiä, joten myös niistä voi loihtia kauniin, ikuisen kimpun. Voit myös yhdistellä molempia kuivakukkia ja silkkikukkia, kuten olen itse tehnyt alimmaisessa kuvassa.


Vaikka luulisi, ettei nyt ole paras aika poimia kukkia luonnosta, niin yllättävästi puutarhasta löytyy ikivihantia kasveja, esim. muratti, henrynköynnöskuusama, mahonia, joita sekoittamalla kukkakimpusta saa heti persoonallisemman ja runsaamman. Tai jos syksyllä pensaita ei ole leikattu, niin hortensian, angervon tai omenapuun oksista sekä erilaiset heinistä syntyy helposti kivoja kuivakukkakimppua.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-eukalyptuksen-oksa-kaunis-yksinäänkin
Rivin-Sisustus-suunnittelu-sekoita-silkki-kasveja-ja-kuivakukkia

Itse valitsin tänä vuonna meidän verkkokaupastamme Bubbles ruukun, johon aion tehdä asetelman erilaisista silkkikukista, joita muuten saattaa kevään aikana tulla meidänkin verkkokauppaamme myyntiin.

Lisäksi ajattelin hakea seuraksi vielä muutaman pussin kauniita siemeniä kesää varten.


Ihanan aurinkoista viikonloppua ja ystävänpäivää,


Sanja

bottom of page