• Sirpa & Sanja

Terassin ruokailutilan uusi sisustus

Terassin tuolit menivät talveksi lainaan, kun Sanjan piti stailata vanha kotinsa myyntiä varten, mistä syntyi ajatus uudistaa terassia täksi kesäksi ja hankkia uudet tuolit.


Vuosien varrella terassin ruokailutila on käynyt läpi erilaisia laajennuksia ja vaiheita. Tässä niiden lyhyt esittely.Mistä aloitettiin?

Terassilla oli pyöreä pöytä ja viisi tuolia, jotka eivät riittäneet, kun vieraita tuli käymään. Tarvittiin pitkä pöytä ja mahdollisesti tilaa kymmenelle hengelle. Terassin vieressä oli sopivasti alue, joka oli yhtä suurta kukkapenkkiä ja upea kukkiessaan. Riipaisi, mutta alue täytyi uhrata, että saataisiin lisää oleskelutilaa.
Kaikki kasvit täytyi siirtää ja multa raivata pois terassin tieltä, valtava urakka, mutta lopulta valmis. Osa mullasta pinottiin terassin viereen, johon oli tulossa iso, terassin pituinen istutusallas.Uusi terassi ja sisustus

Aluksi uusi terassin osuus oli puun värinen, koska sitä ei heti voinut maalata saman väriseksi muun terassin kanssa. Pöytä on kierrätystiikkiä ja alkuun ostettiin siihen sopivat kierrätystiikkiset tuolit. Pöydän molemmissa päissä on penkit, joihin mahtuu tarpeen vaatiessa kaksi henkeä istumaan vierekkäin.Terassin rajaus

Koska koko terassia ei haluttu rakentaa uusiksi, oli mietittävä, kuinka jatkaa sitä niin, ettei se pistä liikaa silmään. Päätimme erottaa terassin kaksi osa selkeästi liuskekiven palasilla.Myös toiselle puolelle tuli liuskekiven palasia, mutta leveämmin, niin että niiden päälle saatiin ruukkualue. Koska tilaan haettiin huonemaisuutta, liuskekivikaistaleen viereen rakennettiin suuri, terassin pituinen istutusallas. Siihen istutettiin pallotuija, puksipuu, magnolia ja pari viiniköynnöstä tuomaan välimerellistä tunnelmaa. Istutusaltaan molempiin sivuihin laitettiin puiset telineet, jota vasten köynnökset voivat kiivetä. Myöhemmin liuskekivi aluetta vielä laajennettiin.Toisella sivulla on kaksi grilliä ja työtaso.Talon seinää haluttiin pehmentää ja samalla korostaa huonemaisuutta, joten sinne rakennettiin laatikoista olohuonemaiset tasot. Koska ne ovat aika matalat ja on selkeä tarve pitkälle tarjoilupöydälle, on tarkoitus rakentaa sellainen tämän kesän kuluessa.Päätyyn siirrettiin kaksi istutusallasta, jotka lisää rajaavat terassia .


Mitä seuraavaksi?

Terassi on katettu suojakankaalla ja nyt on mietinnässä, mitä seuraavaksi? Rakentaako katos esimerkiksi puusta? Korkeasta katosta on se hyöty, että tilaan mahtuu iso, vanha valaisin, johon lamppujen tilalle liimattiin lasiset kupit kynttilöille.Tiikkituolit vaihdettiin uusiin, nojatuolimaisempiin tuoleihin.Tälle kesälle on suunnitteilla vielä terassin lähialueiden päivitystä ja pihakeittiön rakentaminen.


Jos haluat tutustua tämän kevään Hollannin Tuin Idee -puutarhamessuilla esiteltyihin terassitrendeihin, niin ne löytyvät täältä.

Hyvää viikonloppua!


Sanja ja Sirpa