• Sirpa & Sanja

Parvekkeen sisustamista ja pihan syyssiivousta

Parveke

Sisustin parvekkeen muutama viikko sitten, se kun oli muutosta lähtien toiminut pääasiassa tavaroiden väliaikavarastona. Edelleen pitäisi siirtää terassin kasvit parvekkeella odottaviin ruukkuihin, jos jotkut niistä sattuisivat selviämään talven yli, sekä kasata ruokapöytä.

Sain kuitenkin edes toisen puolen parvekkeesta täysin valmiiksi. Siellä on nyt ihana nauttia aamuauringosta tai rentoutua illalla saunan jälkeen. Jopa mies kehui, että kyllä on mukavaa istua täällä!Mietin keväällä, josko maalaisin päätyseinät jollain kivalla värillä, mutta se ajatus taitaa jäädä hautumaan ensi kevääseen tai kesään, koska sisätiloissa riittää vielä paljon maalattavaa.


Peileillä saa helposti syvyyttä tyhjälle seinälle, etenkin kun lähellä on ikkuna, mistä heijastuu valoa. Pitkään paikkaa etsinyt peili löysikin nyt oman paikkansa päätyseinältä.Vanha rahi sai uuden ilmeen, kun päällystin sen uudella kankaalla. Se tuo kivaa piristystä sekä tropiikin henkeä muuten aika ankean väriseen parvekkeeseen. Parvekkeelle tulevat verililjapuut sopivat tyyliltään rahiin ja väriltään punertavaan takaseinään.


Lammastalja on mukavan pehmeä ja aurinko lämmittää sopivasti parvekelasien läpi. Kultainennoutajamme James on löytänyt täydellisen paikan itselleen.


Takapiha ja terassi

Viime viikonloppuna viimeistelimme takapihan terassin otsalaudoilla, asensimme viimeiset terassivalot sekä siivosin ja laitoin takapihan syyskuntoon. Täytin nurmikon kolot mullalla, kylvin uusia nurmikonsiemeniä ja annoin kasveille syyslannoitetta. Pihalla on ollut niin monta eri työmaata, joten oli ihana saada se vihdoin tältä vuodelta valmiiksi.Lehdet alkavat jo varista muistuttaen kylmän syksyn tulosta. Vaikka kuinka yritin lakaista havunneulaset ja lehdet terassilta, ne löysivät aina uudelleen tiensä sinne tuulen mukana.


Sisätilat

Lopuksi leikkelin vielä kulkuväylän tiellä olleet rodon oksat pois ja laitoin ne isoon vaasiin sisälle. Tein ruokapöydälle kauniin kukkakimpun hortensioista ja muista kukkivista kukista. Ne toivat heti kivaa piristystä sisälle.


Tänään pitäisi alkaa syysmyrsky - saa nähdä kuinka siistiltä piha näyttää enää viikonloppuna...


Syksyistä viikkoa!


Sanja