top of page

Pihaan inspiraatiota Floriadesta

Oltiin pari viikkoa sitten Sanjan kanssa puutarha-expossa, Floriadessa Hollannissa. Ihanaa nähtävää oli valtavasti ja tuntui, että siirtyi aina vain upeammasta paikasta toiseen. Käteen jäi paljon ideoita ja inspiraatiota. Eri maiden rakentamista alueista kerroin aiemmassa postauksessa, tässä muutamia muita alueita, joissa kävimme,


Moderni geometrinen kivipuutarha

Kivipuutarha oli rakennettu valkoisista kivistä, kivikorista, sorasta, koristeheinistä ja kasveista, jotka loivat mahdollisimman luonnollisen vaikutuksen, mutta kasvoivat kuitenkin huolitellusti ryhmissä. Neliöt ja suorakulmiot toistuivat erilaisissa pengerryksissä, poluissa ja rakennelmissa. Kiva idea oli puisten porrasaskelmien yhdistäminen kivikoreihin, puuta oli myös käytetty alueen keskelle rakennetussa, isossa pergolassa ja aitarakennelmissa.


Erilaisia ympyröitä

Tyypilliseltä hollantilaiselta puutarhalta näytti alue, jossa kivetyt polut ja alueet oli siististi reunustettu reunakivillä ja erilaisilla matalahkoilla kukkivilla kasveilla. Kaikkialla toistuivat ympyrät eri muodoissa



Rennompi, siirtolapuutarhamainen Garden of Peace -puutarha loi mielikuvan, jossa pörriäiset lentelevät kukasta toiseen puutarhurin peratessa kasvimaata ja tepsutellessa hollannikkaat jalassaan ja kastelukannu kädessään huolehtimassa kasveista sulassa sovussa luonnon kanssa.



Aistien puutarha, Garden of Senses

Vaikuttavasta Garden of Senses -puutarhasta löytyi katseltavaa ja koettavaa kaikille aisteille. Siellä silmiä hivelivät upeat väriyhdistelmät ja käytettyjen materiaalien eri muodot. Veden äärellä pystyi vilvoittelemaan ja kuuntelemaan sen lorinaa tai haistelemaan eri kasvien tuoksuja. Tänne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa!



Upeat kukkapengerrykset

Aluetta halkoi "pensasesplanadi", jonka täytyy vielä hieman kasvaa, mutta on varmasti loppukesästä näyttävä. Joka puolella teitä reunustivat eri väriset kukka-, pensas- ja perennapengerrykset. Lila ja violetti ovat pinnalla sisutuksessa ja niitä näkyi runsaasti myös istutuksissa.



Taidepuutarha

Floriadessa on erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia eri päivinä ja kuukausina, kuten Surinam festivaali, lasten teatteria ja sinfonia orkesterin esityksiä, etnistä musiikkia jne. Jos lähdet tutustumaan Floriadeen, kannattaa miettiä etukäteen, mikä ohjelma olisi mielestäsi mielenkiintoista ja valita päivä sen mukaan.


Yhden alueen aiheeksi oli valittu taidepuutarha, jonne oli koottu eri materiaaleista tehtyjä teoksia.


Aurinkoista viikonloppua,


Sirpa

bottom of page