top of page

Puutarhasta inspiraatiota asetelmiin

Puutarha kukkii täydellä terällä ja inspiroi keräämään erilaisia ja eri värisiä kimppuja. Alla muutamia esimerkkejä.

Jos sinulla on leveä vaasi, johon on vaikea asetella kukkasia, kerää paljon kukkia, ympäröi ne lehdillä ja sido ne isoksi, pyöreäksi kimpuksi. Kuvassa Aalto maljakko, jossa laukkoja, särkyneensydämen, Kaukasian pionin, nukkapähkämön ja köynnöshortensian oksia, sekä kuunliljojen lehtiä

Laukkoja, Queen of the night tulppaaneja ja köynnöshortensian oksia

Aroniasta on moneen. Siitä saa super terveellisen mehun lisäksi keväällä valkoisia kukkia ja syksyllä marjoja erilaisiin asetelmiin Aronian kukkien lisäksi kimppuun on yhdistetty kesäpikkusydämiä, kurjenpolvia, laukkoja, rönsyleimun kukkia sekä jalopähkämön lehtiä.

Joskus ei tarvita kuin muutama oksa, muutama kukka katseenvangitsijaksi ja isoja lehtiä. Kuvassa ruusukvittenin oksa, joka tuettu raparperin, kuunliljan ja purppurakeijunkukanlehdillä, sekä jättilaukan kukalla.

Kaiken ei tarvitse olla ruukuissa, katso löydätkö kivan kulhon ja istuta siihen pienikokoista maksaruohoa, joka selviää hyvin pienten juurtensa ansiosta vaikka paahteisella viherkatolla (siitä toisen kerran). Mariskooleissa vaihteeksi maksaruohoa ja rönsyakankaalia

Kimpun ei välttämättä tarvitse olla korkea ollakseen näyttävä. Keskellä lumipalloheisin kukka, jonka ympärille on aseteltu rönsyakankaalin kukkia ja pionin lehtiä.


SirpaComments


bottom of page