top of page

Puutarhasuunnittelu kuin maisemamaalausta

Haaveiletko unelmien pihasta ja mietit, kuinka toteuttaa sen? Pihaa voi suunnitella eri lähtökohdista, mutta meille uusi suunnitelma on kuin tyhjä akvarellitaulu, jota alamme maalata asiakkaan toiveiden ja tyylin pohjalta huomioiden kuitenkin pihan koon, muodon ja toivotut toiminnallisuudet ja tietysti värit.


Rivin Pihasuunnittelu - Pink Annabelle hortensia

Visio uudesta tai muuttuneesta pihasta voi vaatia hetken aikaa, onneksi meitä on kaksi erilaista persoonaa, joten useimmiten vuorottelemme suunnitelman luonnostelun kanssa, jolloin on helppo jatkaa omaa työskentelyä toisen ideoiden pohjalta. Meille meidän erilaisuus on vahvuus, kun toinen lähtee rakentamaan kokonaisuutta pala palalta, luonnostelee toinen päässään isoa kuvaa miettimättä yksityiskohtia sen tarkemmin, jolloin lopputuloksessa on mietitty molemmat näkökulmat.


Vaikka alussa tarkkaa suunnitelmaa pihasta ei vielä olekaan, alkavat yleistunnelma ja värit pikku hiljaa hahmottumaan esimerkiksi alla olevan maalauksen tavoin.


Rivin Pihasuunnittelu - pihasuunnittelu on kuin akvarellimaalausta

Seuraavaksi täytyy saada jo enemmän konkretiaa, joten silloin alamme miettimään eri toiminnallisuuksien sijoittelua, mutta myös vähintään yhtä tärkeä asia on pihan muodot ja ja niiden sommittelu. Kuvia voi olla useitakin erilaisia, joista asiakkaan kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta valitaan se sopivin, jota aletaan jatkojalostaa. Tässä vaiheessa saattaa olla vasta ympyröitä tai neliöitä kuvaamassa toiminnallisuuksien sijoittelua.Rivin Pihasuunnittelu - Pihan muodot ovat valmiina suunnitelmassa

Nyt kun pihan yleisilme on määritetty, on etsittävä siihen sopivat kasvit, jotka tyyliltään ja väritykseltään tukevat yleisilmettä, vastaavat asiakkaan toiveita, mutta myös sopivat pihan olosuhteisiin ja viihtyvät pihalla.

Tähän pihan kasveihin haluttiin samanlaista tunnelmaa kuin alla olevassa kuvassa.


Rivin Pihasuunnittelu - kasvit ovat iso osa pihasuunnittelua

Kun visio ja kokonaisuus, yhteensopivat värit, terassi, kalusteet, valaistus, katteet, tyyli, kasvit ja pihan koko & muoto alkavat hahmottua, työstämme sitä yhdessä eteenpäin visuaaliseksi valokuvamaiseksi kuvaksi. Koska puutarha on kuin ulko-olohuone, on myös kalusteilla iso merkitys ja niiden on sovittava pihan yleisilmeeseen.


Rivin Pihasuunnittelu - valokuvamainen pihasuunnitelma
Rivin Pihasuunnittelu - valokuvamainen pihasuunnitelma

Ja lopuksi vielä merkitään kasvien paikat ja lisätään niihin liittyvät ohjeet, niin että suunnitelma on helppo toteuttaa myös käytännössä.


Rivin Pihasuunnittelu - kasvisuunnitelma alkaa hahmottua

Ihanaa viikonlopun jatkoa,


Sanja & Sirpa

Comments


bottom of page