top of page

Sypressien Kreikka

Kierros Peloponnesoksella

Muutaman päivän loma Tolon pienessä rantakaupungissa, jonne ei vielä kovin moni matkanjärjestäjä tee matkoja. Tolo on vanha kalastajakylä kahden tunnin ajomatkan päässä Ateenasta. Kesäkuun alussa on mukavan rauhallista ennen varsinaista turistisensonkia.Kylän paras ravintola on oppaamme mukaan Maria´s, jolla on myös upeimmat kukka-istutukset.

Jos merenelävät maistuvat, niin annokseksi voi tilata vaikka Mustekalasalaatin.Tolosta teimme kahden päivän Classic Motorbike Tours Greece tarjoamia opastettuja retkiä moottoripyörillä ja autolla ympäristöön. Retkillä pääsi näkemään Kreikkaa, jonka olemassaolosta ei ole tiennytkään ja jonka maisemat muistuttavat paljon Italiaa.Yksi paikallisista elinkeinoista on kalastus ja kalojen kasvatus.

Pienissä kylissä melkein joka pihalla on yksi tai useampi viinirypäleiden varjostama terassi.
Hortensiat on istutettu rennosti vanhoihin, ruostuneisiin peltitynnyreihin sävysävyyn vanhojen ikkunapokien kanssa!Kukkivat kasvit Oliivipuiden juurella tuovat väriä ruukkuihin. 
Yrttiruukut portailla on kiva idea, jos portaille ei ole muuta käyttöä!Harmillista, että mökillä kaadetut puut pilkottiin polttopuiksi - niillä olisi voinut reunustaa mökin sisäänkäynnin.Joskus pelkät kuivuneet puut voivat olla näin kuvauksellisia tai yllättäen retkellä saattoi törmätä näin upeaan puutarhaan. Tämä upea puutarha on rakennettu tienviereisen kukkulan rinteeseen. Kukkulan laella on talo, jonka yksityistä puutarhaa ohikulkevat saavat ihailla.
Kierroksen jälkeen oli mahtavaa rentoutua ravintolan rantahiekalle  rakennetulla terassilla.

Sanja & Sirpa

Kommentarer


bottom of page