top of page

Taivaalliset puutarhat

Modernia ja vanhaa

Törmäsin taas Soulin matkan kuviin ja on ihan pakko vielä jakaa niitä - niissä on vain jotain sadunomaista. Toivottavasti saat uusia ideoita puutarhaasi.

Useisiin palatseihin, kuten Gyeongbokgungiin pääsee ilmaiseksi sisään, jos on pukeutunut perinteiseen kansallispukuun Hanbokiin. Myös turistit ovat löytäneet sopivasti lähettyvillä olevat pukuvuokraamot ja harmittaa vieläkin, ettemme huomanneet mahdollisuutta ajoissa!

Hyangwonjeong Paviljongin kuva on kuin postikortti, joka se osittain onkin. Saaren pohjoispuolella oleva puusilta tuhoutui Korean sodassa, ja se korvattiin uudella, mutta eteläpuolelle. Nyt temppeliä ympäröivät rakennusmuurit, koska siltaa rakennetaan taas pohjoispuolelle. Sen pitäisi valmistua tänä vuonna. Toisaalta muurien mustavalkoiset valokuvat ja kurkistusikkunat ovat juuri osa Soulin kiehtovuutta - moderni teknologia kohtaa perinteet.


Soulin keskustassa kävellessä näkee joka puolella toinen toistaan taidokkaammin muotoituja japanilaistyyppisiä puita ja pensaita, sekä kivipuutarhoja, joista oli jo puhetta helmikuussa Kivet ja Sakura postauksessa.


Kaiken kuitenkin voittaa Taivaspuutarha eli Skygarden Seoullo 7017, josta kuvia alla.

Kun vanha ylikulkusilta alkoi rapistua, se muutettiin 2017 Taivaspuutarhaksi, jonka suunnitteli hollantilainen MRVDV arkkitehtitoimisto. Seoullo 7017 on yli kilometrin pitkä, siellä on 254 eri kasvilajia ja n. 25 000 kasvia, jotka on ryhmitelty samalle alueelle kuten kuvan muotoillut havut.

Näkymät vaihtelevat vuodenajasta riippuen. Näissä kuvissa on vielä kevät, mutta voi vain kuvitella miltä puutarha näyttää kesällä, kun esimerkiksi pionipuut ovat täydessä kukassa!

Iltaisin Skygarden on valaistu ja se jatkuu sinisenä nauhana. Valolla voi saada ihmeitä aikaan.Sirpa

Commenti


bottom of page