• Sanja

Terassikalustehaaveilua

Mitä pidemmälle kevättä kohti mennään aurinkoisten päivien lisääntyessä, sitä suuremmaksi kasvaa houkutus alkaa sisustaa kesällä valmistunutta terassia. Ehdin viime vuonna ostaa sinne uudet nojatuolit, mutta muilta osin esimerkiksi ruokapöytä, ruokapöydän tuolit, ruukut ja kaikki tekstiilit jäivät vielä hankkimatta.Pidän vaaleista ja tummista, maanläheisistä väreistä ja ajattelin, että terassille sopisi sekoitus boho ja bali -tyyppistä sisustusta. Tumman talon ja nojatuolien vastapainoksi haluan ruokapöydän kalusteiden olevan ainakin osin valkoiset tai vaaleat ja kasveiksi taitaa valikoitua tänäkin vuonna ainakin muutama verililjapuu.


Viime kesäiset verililjapuut talvehtivat lasitetulla parvekkeella ja näyttäisivät tällä hetkellä olevan elossa, mutta saa nähdä kevään edetessä lähtevätkö ne vielä paremmin kasvamaan. Niiden syvänpunainen väri sopii talon punaruskean tiiliverhoilun kanssa yhteen näyttävien lehtien tuodessa hieman trooppista fiilistä, jota korkeat valkoiset ruukut korostavat vielä entisestään. Isompia valkoisia ruukkuja minulla on vain muutama, joten niitä täytyy ehkä ostaa vielä lisää.Tykkään hyödyntää uutta ja vanhaa sekä rakentaa itse, joten esimerkiksi vuosia sitten Thaimaasta ostamani kaksi kangasta, hiekan värinen ja ruskea, pääsevät vihdoin käyttöön, kun ompelen niistä tyynynpäälliset. Ruokapöytä on tarkoitus rakentaa itse. Olen rakentanut aikaisempiin asuntoihin muutaman pöydän ja silloin saa juuri oman näköisen ja kokoisen pöydän. Myös vanha, itse tehty grillipöytä saa tänä vuonna maalikerroksen, jotta se sopii paremmin terassin muihin kalusteisiin.


Ostoslistalla on ollut jo useamman vuoden ulos katokseen sopiva matto korostamaan huonemaisuutta. Se on joka vuosi jäänyt hankkimatta, josko tänä vuonna asia etenisi... Myös nykyiset lyhdyt alkavat olla huonossa kunnossa, niitäkin täytyy päivittää.Hahmottelin jo valmiiksi terassin mood boardia ja kokosin itselleni listaa kevään hankinnoista, niin että on helppo toimia, kun sopiva tuote sattuu kohdalle. Uusia kesätuotteita on alkanut jo pikkuhiljaa tulla kauppojen valikoimiin, joten kohta sisustusprojektini etenee.


Ihanaa viikonloppua!


Sanja