top of page

19. luukku - vihreyttä amarylliksen seuraksi

Auenneella amarylliksellä on näyttävä kukka, mutta muuten se on aika pelkistetty kasvi ja tuntuu suorastaan huutavan näyttävää ruukkua ja muita kasveja seurakseen.


Tarvikkeet

  • 2 -3 amarylliksen vartta

  • kiva ruukku

  • vihreitä oksia, esim. havuja

Käytimme asetelmassa rouheaa Bubbles-betoniruukkua (loppuunmyyty), ja kun teimme kierroksen puutarhassa, sieltä löytyi lumen alta ikivihreä mahonia, joka säilyttää lehtensä koko talven.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-19-luukku-vihreyttä-amarylliksen-seuraksi

Mahonian lehdet tuovat mieleen Britanniassa perinteisen joulukasvin orjanlaakerin lehdet. Orjanlaakerissa tai toiselta nimeltään piikkipaatsamassa on kuitenkin punaiset marjat, mahoniassa keltaiset.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-orjan-laakeri-joulu-kukka
Rivin-Sisustus-suunnittelu-mahonian-oksa
Rivin-Sisustus-suunnittelu-mahonian-oksa

Oksat ja amarylliksen varret

Jos nyt pihaltasi ei suoraan löydy mahoniaa😊 niin mahonian tilalta voit käyttää kuusen- tai männynoksia ja tuijakin käy oikein hyvin. Pääasia, että amarylliksen varsien ympärille saadaan vähän vehreyttä.


Jos sinulla on amarylliksen sipuli muoviruukussa, voit ympäröidä sen kostella sammaleella, josta oksat saavat kosteutta.


Voit myös vaihtoehtoisesti leikata amarylliksen varret ja laittaa ne veteen lasipurkkiin oksien kanssa. Kannattaa teipata amarylliksien varret, niin etteivät ne halkeile ja lähde kihartumaan. Meidän asetelmamme on tehty tällä tavoin, ja sen etu on, että varsia voi tarpeen mukaan lyhentää.


Oksien pituus kannattaa suhteuttaa amarylliksen varsien pituuteen, jos amarylliksen varret ovat jo melko pitkiä, niiden kanssa sopivat pidemmät oksat ja amaryllishän kasvaa muutenkin pituutta.


Rivin-Sisustus-suunnittelu-amaryllis-joulu-asetelma-ja pieni-kranssi

Minikranssi

Halutessasi voit vielä kieputtaa pienen kranssin jostain sopivasta materiaalista, esim. männyn oksista, mustikan, puolukan tai koivun varvuista tai eukalyptuksen oksasta. Me teimme tämän pienen kranssin

hopeakäpälän varresta, joka vielä sinnitteli ruukun reunalla.

Rivin-Sisustus-suunnittelu-amaryllis-joulu-asetelma-ja pieni-kranssi

Sanja & Sirpa

Commentaires


bottom of page