top of page

Etu- ja sivupihan laittoa


Olimme juuri saaneet valmiiksi edellisen asuntomme etu-, takapihat ja terassit, kun päätimme muuttaa ja ostimme viime syksynä uuden, isomman asunnon. Sen kanssa on riittänyt tekemistä sekä sisällä, että ulkona. Välillä on ollut vaikea valita mennäänkö mökille omaan pesään rentoutumaan vai jäädäänkö kotiin tekemään remonttia. Usein jostain syystä olemmekin päätyneet tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon.Tuntuu, että tänä kesänä meidän pihalla on saatu asioita valmiiksi hitaammin kuin yleensä meillä on tapana. No nyt kuitenkin olemme miehen kanssa saaneet pihaprojektia askeleen eteenpäin: sivupiha on viimeistelyä vaille valmis ja etupiha on saatu edustavamman näköiseksi.


Sivupiha


Vuohenputki ja rikkaruohot olivat vallanneet sivupihan. Sinne rakennettiin alkukesästä kasvimaa, mikä reunustettiin isoilla kivilohkareilla. Ne sopivat hyvin vieressä kulkevan kallion seinämän kanssa ja ylläpitävät luonnollista ilmettä.


Kahdesta ensimmäisestä kuvasta näkee, miltä sivupihalla alunperin näytti ja sitten, kuinka se siistiytyi.Pohdimme pitkään, mikä olisi paras ratkaisu vieressä kulkevan polun päällysteeksi ja päädyimme vähän sattuman kautta lopulta valkoisiin koristekiviin.Koristekivillä on tarkoitus myöhemmin jatkaa polkua tulevan pergolan/katoksen luokse, jota pyöreät rantakivet ja heinät jo reunustavat.Etupiha


Etupihalla oli ensimmäisenä työnä poistaa talon seinää pitkin kasvavat köynnökset, sillä ne eivät ole hyväksi talolle. Poistimme niitä kolme säkillistä. Piippuköynnös siirrettiin takapihalle.Halusimme enemmän tilaa autoille, joten kavensimme ikkunan edessä olevaa istutusaluetta. Reunustimme istutusalueen harmailla reunakivillä, jotka olivat jääneet ylimääräisiksi edellisen asunnon pihalta. Samalla laitoimme Sirpan kanssa ruukkuihin uudet syyskukat, mitkä heti siistivät ilmettä.Etupihalle on vielä tarkoitus tehdä terassi tai uusia kivetys, sillä nykyiset laatat ovat ehtineet liikkua roudan takia ja alkavat olla jo vähän epäsiistin näköiset.

Viime viikonloppuna sain vihdoin aikaiseksi laittaa lasitetun parvekkeen kuntoon, joten siitäkin voin kohta pistää kuvia blogiin.


Ihanaa viikonloppua!

Sanja


Comentários


bottom of page