top of page

Itämaisen puutarhan kasvojen kohotus

Itämainen puutarha oli ollut osa puutarhaamme jo yli kaksikymmentä vuotta. Pikkuhiljaa se oli villiintynyt, ränsistynyt ja kaipasi muutosta. Ketunleivät ja mehikasvit olivat vallanneet alaa ja vesiaihe tarvitsi kipeästi korjausta. Perusmuoto, halutiin kuitenkin säilyttää.Pihalla oli kaksi vesiallasta ja pieni puro sekä vesiputous. Vesiputous ja pieni puro piti korjata, koska vesi ei enää pysynyt niissä. Puro oli aikoinaan yhdistetty muovialtaaseen ja niitä yhdistävä reikä vuoti, joten vesi ei pysynyt purossa. Vesiputous, puro ja kaksi muoviallasta oli kuitenkin tarkoitus säilyttää.
Viime kesänä puutarhassa oli aloitettu tekemään muutosta. Jotenkin ajatus ei kuitenkaan lentänyt, joten päätin silloin jättää kaiken kesken ja odottaa uutta inspiraatiota, ja hyvä niin!Nyt se hetki oli koittanut ja täytyi ryhtyä tositoimiin. Puro ja vesiputous kunnostettiin ja vanha allasmuovi korvattiin uudella. Puroa madallutettiin, muotoiltiin, ja se yhdistettiin yläkautta muovialtaaseen, vanha reikä tukittiin. Kivet ladottiin uudelleen. Nyt vesi virtaa ja kiinnostaa myös pikku Jamesia.

Rikkaruohot poistettiin ja kukkapenkit katettiin mustalla kuorikatteella. Ylikasvaneet marjakuuset kaipasivat leikkausta ja ne muotoiltiin. Tätäkin vaihtoehtoa kokeiltiin, mutta koska se ei oikein sytyttänyt....
… lopulta päädyttiin tähän. Luonnon kivistä tehtyä pyöreää osiota pienennettiin ja sen annetaan sammaloitua. Sen ympärille laitettiin mustia koristekiviä.

Vieläkään lopputulos ei ihan täysin miellytä, mutta tästä on hyvä jatkaa.


Sirpa
Commentaires


bottom of page