top of page

Jouluasetelmia havuista

Mökillä kaadettiin kaksi kuusta ja toimme Sanjan kanssa sekä pöllejä, että kuusenoksia mukanamme kotiin joulun koristeluja varten. Pari viikkoa sitten piti aloittaa kranssien teko ja muu ulkotilojen koristelu, mutta jotenkin ei ollut visiota, eikä inspiraatiotakaan. Varmaan viikot etätöissä ja viikonloput mökin oksasavotassa olivat liian kiireisiä, luovuus kun tarvitsee rauhaa ja hiljaisuutta.


Mökillä kaadettujen kuusien oksat olivat pitkiä, tuuheita ja koristeellisia jo itsessään, joten asettelin niitä köynnöksiksi terassin pöydälle kuparikattiloiden kanssa esille. Kattilat täytin marjakuusen, kuusen ja hemlokin oksillaOlohuoneen ikkunan viereisen kaappikasvihuoneen paprikat ja chilit olivat siirtyneet sisätiloihin jo jonkin aikaa sitten. Talveksi kaappi muuttuu ulkotilojen vitriinikaapiksi, joka puetaan talviasuun. Vähän virittelyksi meni, joten todennäköisesti kaappi saa uudet tavarat ja järjestyksen vielä lähiaikoina.


Onneksi mökin kuuset olivat vanhoja ja riippuoksaisia, niin että mukana tuodut oksat asettuivat luontevasti istutuslaatikoihin ilman sen suurempaa asettelua. Heinät, keijunkukka, särmeihin ripustetut havukimput ja talvivalot elävöittävät istutuslaatikoita ja seinäkkeitä.Terassin uuden seinän kanssa en päässyt tämän pidemmälle - lopputulos ei tyydyttänyt. Loppukin inspiraatio katosi päästä, ja homma oli pakko lopettaa, kun liukastuin varaston edessä ja takaraivo kopsahti täydellä voimalla betonikiviin. Onneksi ei käynyt hullummin, vaikka isku olikin kova - ilmeisen kovapäistä sorttia! Niskan lihakset olivat muutaman päivän kipeät, mutta nekin ovat jo normalisoituneet.


Eilen uusi yritys ja heti oli parempi fiilis. Kransseja syntyi kuin liukuhihnalta. Kokeilin eri menetelmiä - niistä toisella kertaa. Mutta terassin uuden seinäkkeen ympäristö näyttää nyt tältä.


Mukavaa viikonloppua!


Sirpa

Comments


bottom of page