top of page

Itseneulotut tyynynpäälliset ja torkkupeitto

Kevät on hiipinyt superpienin askelin, ja puolet pihasta on edelleen lumen peitossa, vaikka kostea syysmyrsky riepottelee puutarhaa jo useamman päivän. No sisällä on mukavan lämmintä ja tekemistä riittää. Innostuin aiemmista neulomisista ja päätin neuloa tyynynpäälliset ja torkkupeiton terassille.

Rivin Sisustussuunnittelu - käsityöt

Langan tilaus hoitui näppärästi netin kautta Finn Texomeristä. 3,5 kiloa matonkudetta ja lisäksi ontelokudetta saapuivat muutamassa päivässä. Lahjana sain vielä paksun virkkuukoukun ja "hand made"-nahkaetiketin. (Tämä ei ole maksettu yhteistyö, vaan mainitsen yrityksen nimeltä, kun oli niin nopeaa ja ystävällistä palvelua.)


Rivin Sisustussuunnittelu - käsityöt

Kun bambupuikoissa on numerona 20 ja puikkojen lankana kaksinkertainen matonkude, homma edistyy lentäen. Värin piti olla puuteri, mutta se riippuu, missä valossa katsoo.


Minulla oli vanhastaan terassin tyynyihin päälliset, mutta halusin freesata niitä. Neuloin kaksinkertaisesta matonkuteesta tyynyn kokoisen nelikulmion, jonka kiinnitin käsin vanhaan päälliseen. Olisin tietysti voinut ommella uudesta kankaasta taustakappaleen neuloksiini, mutta se oli käytännössä tarkoittanut, että olisi pitänyt kiinnittää myös vetoketju. Paksu neulos olisi vain jäänyt kiinni ompelukoneeseen, joten siksi päädyin tähän ratkaisuun. Samoin, jos molemmat kappaleet olisivat olleet neulosta, olisi vetoketjun kiinnittäminen ollut vaikeaa.Hand made -etiketin ompelin torkkupeiton kulmaan. Nappilaatikosta löytyivät myös sopivasti pienet hapsut, jotka olivat kuin tehty torkkupeiton kulmiin.


Tyynyt ja torkkupeitto on tarkoitettu terassille, mutta tällä hetkellä ne vain kastuisivat läpimäriksi, joten toistaiseksi ne koristavat vierashuoneen sänkyä.


Laatikossa oli vielä keltaista, mustaa ja pinkkia kudetta - niistä joskus myöhemmin.


Ihanaa viikonloppua, kyllä se kevät sieltä ehkä ensi viikolla tulee!


Sirpa


Комментарии


bottom of page