top of page

Luovuutta peliin

Perjantai oli vapaa ja viikonloppu ihanan aurinkoinen ja rauhallinen. Kun on aikaa rauhoittua, eikä tarvitse suorittaa liikaa, jää tilaa luovuudelle. Mutta niinhän siinä kävi - suorittamiseksi se meni! Olimme sunnuntaina menossa kyläilemään ja päätin tehdä vietäväksi syksyisen ulkokukka-asetelman. No, se meni vähän virittelyn puolelle , enkä ihan ollut tyytyväinen lopputulokseen, joten nyt se koristaa oman puutarhan pöytää.


Sen sijaan päätin tehdä testikimpun puutarhan eri kukkasista, joita vielä tuntui olevan kohtuullisesti.


Jos mietit uusien perennojen ostamista, niin hortensioiden lisäksi alla näkyy neljä vahvaa kasvia, joista konnanyrtti ja isomaksaruoho (kaksi ensimmäistä) aloittavat kukintaa juuri nyt, kun monet muut kukat ovat jo kuihtuneet. Keijunkukan (tiarella) ja ainavihannan varjoyrtin lehdet ovat näyttäviä sekä puutarhassa, että kimpuissa.

Vinkki: myös koristearonian marjat ja koristeomenapuun oksat sopivat hyvin syyskimppuihin.Inspiraatiota riitti ja seuraavaksi siirryin hortensioiden pariin, kun olin jo aiemmin ajatellut, että niistä saisi helposti tehtyä kivan kranssin miksaamalla erivärisä hortensioita.

Kranssi oli oikeastaan helppo tehdä, ensin viiniköynnöksen (tai jonkun muun taipuisan, vahvan köynnöksen) oksia kiedotaan pohjaksi ja sidotaan ympyrälle. Lisäsin koristeeksi pari muratin oksaa, koska lehdet olivat pienempiä kuin viinirypäleen lehdet, jotka olin liian suurikokoisina riipinyt pois. Sitten pohjaan on helppo sitoa joko ohutta rautalankaa tai niitä apuna käyttäen hortensian kukkia. Kranssi koristaa istutusaltaan reunaa ja on ulkona hyvin säilynyt ilman vettä.Pakko oli vielä kokeilla yhtä ideaa, vaikka lopputulos ei ollutkaan kummoinen. Ladoin kranssista ylijääneet viiniköynnöksen lehdet ympyrään ja laitoin kärhön kukan keskelle.Ja kuinka kävi sen kukkakimpun, joka oli tarkoitus tehdä sunnuntaiselle vierailulle? Tein sen sunnuntai aamuna ja se näkyy tässä alla.Mukavaa alkanutta viikkoa!


Sirpa

Comentários


bottom of page