top of page

Puutarhatrendit 2019

Pyöreä on kaunista

Selkeät, geometriset muodot pehmentyvät ja muhkeat, pyöreät muodot ruukuissa, huonekaluissa, vesialtaissa tai vaikkapa kivissä ja terasseissa hivelevät silmää. Kuvat on otettu matkoilta eri paikoista, mutta kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla ideoita omassa puutarhassa lisäämällä sinne pyöreitä ja pehmeitä tai muhkeita elementtejä.
Värit

Väreissä ja materiaaleissakin näkyy pehmeys ja vaaleus, väritrendejä ovat valkoinen ja pehmeät pastellisävyt.

Markkinoille tulee uusia, erilaisia katteita ja materiaaleja, joita yhdistelemällä voit luoda uutta ilmettä puutarhaasi.

Ilmastonmuutoksen vaikutus

Huoli ilmastonmuutoksesta on maailmanlaajuinen ja siksi ekologisuudesta, luonnonmukaisuudesta puutarhoissa, sekä oman puutarhan antimista on tullut yhä tärkeämpiä. Luonnonmukaisuus näkyy myös materiaaleissa. Kannoista voi tehdä myös kauniita pikkupöytiä tai tuoleja. Kätevä yhdistää penkin ja puuruukut.


Jos aurinko paahtaa liikaa katokset ja katetut terassit suojaavat pahimmalta paahteelta ja lasitukset jatkavat kesää pitkälle syksyyn. Kiva idea aurinkovarjon sijaan on rakentaa kokonaisuus pitkittäisistä kankaan palasista, jotka voi tilan muodosta ja koosta riippuen.
Sanja & Sirpa


Commentaires


bottom of page