top of page

Yksinkertainen joulukukka-asetelma - 12. luukku

Joulukukka-asetelma on loistava tapa lisätä ripaus väriä ja tunnelmaa kotiin tai toimistoon ja siksi tässä postauksessa halusimme keskittyä erityisesti hyvin helppoihin ja yksinkertaisiin joulukukka-asetelmiin, jotka voit nopeasti toteuttaa itse.


Rivin sisustussuunnittelu - yksinkertainen jouluasetelma, luukku 12

Joulukukka-asetelma - mistä aloittaa?

Jos teet itse kukka-asetelman, niin mikä antaa sille alkusysäyksen? Oletko löytänyt kivoja kukkia tai havuja, ja sinulla on jo idea, minkälaisen asetelman niistä haluat tehdä vai ostatko kauniit kukat innostuksen vallassa?

Tai onko sinulla sopiva paikka kotona, joka kaipaisi väriä tai tunnelmaa ja tiedät jo tarkalleen mitä maljakkoa tai ruukkua haluat kukkasille käyttää. Olemme kaikki erilaisia, mutta erityisesti, jos asetelma on hyvin yksinkertainen, on tärkeää, että kokonaisuus on harkittu.


Tässä on muutama asia, joita kannattaa huomioida kukka-asetelman tekemisessä. Aloita valitsemalla kukkia ja oksia, jotka täydentävät toisiaan muodon tai struktuurin osalta. Kukat voivat olla joko eläviä tai silkkikukkia, kuvissa on käytetty Rivinin tekokukkia isokukkaisia, mutta lyhyitä tulppaaneja.


Rivin sisustussuunnittelu - keinotekoinen, lyhyt tulppaani

Joulukukka-asetelma - kokonaisuus ratkaisee

Teit sitten asetelman elävistä tai keinotekoisista kukista, valitse seuraavaksi niille sopiva vaasi tai ruukku, joka täydentää kukkien kokoa ja muotoa. Alla olevassa kuvassa tulppaanien ja ruskean maljakon pyöreät muodot korostavat toisiaan, jolloin ei välttämättä muuta tarvitakaan, kun taas samat kaksi tulppaania raskaammassa ja leveämmässä ruukussa selvästi kaipaavat pöyheitä männyn oksia korostamaan ruukun suun paksua reunaa.


Rivin sisustussuunnittelu - Lyhyt tulppaani korostaa maljakon muotoja

Rivin sisustussuunnittelu - Tulppaaniasetelma korostaa ruukun muotoja

Rivin sisustussuunnittelu - Tulppaaniasetelma korostaa ruukun muotoja

Lasi ja erityisesti Iittalan lasi on ollut osa elämääni, koska äitini suku on Iittalasta, jossa siihen aikaan lapset leikkivät Iittalan lasitehtaan jätelasikasoilla löytäen sieltä aarteita, joita meillä on edelleenkin. Vuosia tein kukka-asetelmat aina suomalaisiin lasimaljakoihin, joita oli omia ja perintönä saatuja runsaasti, jolloin kauneimmatkin vaasit arkipäiväistyivät. Viime vuosina, kun luonto ja orgaaniset muodot ovat olleet vahvasti esillä ja monien ulkomaisten toimittajiemme maljakoiden ja ruukkujen inspiraation lähteenä, olen alkanut huomata myös niiden kauneuden ja käyttömahdollisuudet. Nyt valitsen vaasin tarpeen mukaan ja, minkä väri ja muodot parhaiten sopivat valitsemiini kukkiin.


Alla kaksi superyksinkertaista esimerkkiä melkein samasta asetelmasta eli amarylliksen oksa, joka on yhdistetty kiemuraan oksaan, muuta ei tarvita. Ensimmäisessä kuvassa Iittalan korkea Aalto maljakko, jonka yksinkertaisen kauneuden asetelma tuo esiin, toisessa kuvassa mustan vaasin orgaaniset muodot toistuvat kiemuraisessa oksassa muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden. Eli kun yhdistää toisiinsa sopivat kukat ja maljakon, ei asetelmaan välttämättä tarvita montaa kukkaa vaan kokonaisuus ratkaisee. Toisaalta leveä Aalto vaasi puolestaan vaatisi runsaasti kukkia.


Rivin sisustussuunnittelu -Amaryllisasetelma Aalto maljakossa

Rivin sisustussuunnittelu -Amaryllisasetelma korostaa maljakon muotoja

Joulukukka-asetelma - osa sisustusta

Kun valitset kukkia ja vaasia, kannattaa myös miettiä huoneen yleistä tyyliä ja värimaailmaa ja mikä siihen sopii. Yksinkertaiset asetelmat sopivat erityisen hyvin pelkistettyihin, moderneihin tiloihin. Mutta vaikka tilasi ei olisikaan minimalistinen, voit asettaa kukka-asetelman esimerkiksi ikkunalaudalle tai sivupöydälle ja tuoda sen lähelle tavaroita, jotka sopivat kokonaisuuteen korostaen värejä tai kontrastia ja luoden näin kutsuvan ympäristön.


Rivin sisustussuunnittelu - Kynttilänjalat ja tulppaanit korostavat toisiaan

Rivin sisustussuunnittelu - Jouluruusu ruukussa sopii sisustukseen


Rivin sisustussuunnittelu -Harmoninen jouluruusuasetelma osa sisustusta

Olemme viikonloppuna 16-17.12 Marketan Puistossa Axxell Överbyn Joulumarkkinoilla tunnelmallisessa vanhassa navetassa, tulee tapaamaan meitä. Lisää tietoa löydät täältä.


Sirpa

Σχόλια


bottom of page