top of page

Helppo talvinen kranssi DIY - 2. luukku

Jouluna on ihana tehdä erilaisia kransseja, joita on kiva luoda koristeeksi tai lahjaksi, siksi joulukalenterin toinen luukku onkin havukranssi. Kranssi sopii niin sisälle kuin uloskin, mutta silkkikukista tehdyn paras puoli on, ettei se varise sisällä, ja se säilyy kauniina vuodesta toiseen. Tämän kranssin voit toteuttaa itse luonnonmateriaaleista, tehdä sen silkkikukista tai hankkia valmiin kranssin verkkokaupastamme ilman kranssijalkaa. Kransseja ei ole tarjolla kuin muutama, joten kannattaa pitää kiirettä tai jos haluat sinulle räätälöidyn kranssin, ole meihin yhteyksissä täältä.


Rivin Sisustussuunnittelu - helppo DIY kranssi, 2 luukku

Kranssin voit ripustaa perinteisesti ulko-oveen tai jos se on tehty tekokukista, minne tahansa sisätiloihin: rappukäytävään, olohuoneeseen, kylpyhuoneeseen tai eteiseen.

Tekokukista toteutettuun kranssiin tarvitsen

  • metallisen kranssikehikon

  • keinotekoisia kuusen- ja tuijanoksia

  • marjanoksia

  • eukalyptuksen lehtiä

  • kuivattuja appelsiinin siivuja

  • rautalankaa

  • koristenauhaa

  • pihdit

Rivin Sisustussuunnittelu - kranssi kylpyhuoneeseen DIY
Rivin Sisustussuunnittelu - kranssi kylpyhuoneeseen DIY
Rivin Sisustussuunnittelu - helppo DIY kranssi silkkikasveista

Jos olet näppärä käsistäsi, niin rakennat kranssille puisen tukijalan, johon kaiverrat renkaan kiinnitysympyrälle sopivan reiän. Lue aikaisemmasta postauksestamme, kuinka kranssin jalka toteutetaan.


Luonnon materiaaleista kranssin voi rakentaa eri puiden oksista, esimerkiksi marjakuusesta, tuijasta, katajasta, kuusesta, männystä, eukalyptuksesta, jäkälästä , mahoniasta ym. ja lisäksi voit käyttää vaikka puolukan tai mustikan varpuja. Jos haluat tehdä kranssista tuuhean, kannattaa eri materiaaleista rakentaa nippuja (katso ohjeet täältä).


Kiinnitä ensimmäinen oksa pohjaan rautalangalla. Aseta seuraava oksa sen päälle, niin että rautalanka peittyy ja sido oksa taas rautalangalla. Etene näin, kunnes kranssi täyttyy niin pitkälle kuin haluat sitä koristella.


Rivin Sisustussuunnittelu - helppo DIY kranssi silkkikasveista sisätiloihin

Kiinnitykseen käytetyn rautalangan kannattaa olla niin tummaa, että se "häviää" havujen ja oksien joukkoon. Jos se on ohutta, sitä on helppo kieputtaa, mutta sen pitää olla kuitenkin tarpeeksi vahvaa pitämään oksat paikallaan.


Rivin Sisustussuunnittelu - helppo DIY kranssi ja kranssiteline
Rivin Sisustussuunnittelu - helppo DIY kranssi silkkikasveista sisätiloihin

Viimeistele kranssi koristenauhalla ja kiinnitä se ripustusympyrään erillisellä langalla tai jos käytät itse tehtyä kranssijalkaa, sido nauha kranssin yläreunaan.


Ihanaa viikonloppua,


Sirpa


bottom of page