top of page

Sisusta terassi ruukuilla ja kukilla

Tässä kuussa on ollut ihanan monta aurinkoista päivää ja silloin meillä molemmilla iskee innostus istuttaa kukkia ruukkuihin ja sisustaa terassia uuteen ilmeeseen. Muutokset on tullutkin tarpeeseen, koska Sanjalla oli talven jäljiltä ruskettuneita syysistutuksia ruukuissa, ja Sirpan esikasvatetut ja ulos istutetut pienet taimet olivat kuolleet, ja kuivuneet tyngät olivat edelleen ruukuissa😊. Niinhän sitä sanotaan, ettei suutarin lapsella ole kenkiä, aikaa ei oikein ole ollut, kun olemme innolla suunnitelleet terassien ja parvekkeiden sisustuksia asiakkaillemme.


Onneksi meillä on ollut kiireisen ihmisen pelastus - silkkikukat, jotka ovat huolettomia ja näyttävät hyviltä, vaikka ei ole ollut aikaa käydä edes puutarhaliikkeessä. Niinpä me molemmat ryhdyimme tuumasta toimeen ja stailasimme terassimme molemmat omilla tyyleillämme.


Tänä kesänä terassisisustuksissa tullaan näkemään paljon luonnonmukaisuutta niin kasvi kuin kalustevalinnoissakin, eksoottisuutta ja kuitenkin niitä tasapainottaa rauhallinen zen.


Tropiikki terassilla

Trooppisella terassilla on kirjavia tekstiilejä, eksoottisia kasveja, vihreän eri sävyjä, rottinkia, bambua ja muita luonnonmateriaaleja. Vihreällä värillä on rentouttava vaikutus ja sen eri sävyt täydentyvät puutarhan upealla kevätvärityksellä. Trooppista ilmettä tuovat viherseinän eksoottiset kasvit, mangolian oksat ja callat.


Rivin Terassisuunnittelu - trooppinen terassi
Rivin Terassisuunnittelu - trooppinen terassi
Rivin Terassisuunnittelu - trooppinen viherseinä silkkikasveista
Rivin Terassisuunnittelu - callasilkkikasvit

Luonnonmukaisuus

Luonnonmukainen puutarha ja biodiversiteetti ovat yhä suositumpia puutarhassa. Luonnonmukaisuus ei kuitenkaan tarkoita täysin villiä puutarhaa vaan kasvien hallittua sekoitusta, vähemmän kivetyksiä (luonnonkivistä, ei betonista), heiniä ja luonnon materiaalien käyttöä. Ruukuissa kasvit näyttävät luonnon kasveilta ja erilaisia kasveja sekoitetaan sen sijaan, että ne olisi aseteltu siististi ruukkuihin omiksi alueikseen.


Rivin Terassisuunnittelu - luonnonmukainen puutarha
Rivin Terassisuunnittelu - silkkikasvit ruukuissa
Rivin Terassisuunnittelu - keväinen päivä terassilla
Rivin Terassisuunnittelu - meriheinä valaisimet terassilla
Rivin Terassisuunnittelu - heinät puutarhassa

Välimerelliset vaikutteet

Koronan aikana moni alkoi rakentaa puutarhastaan omaa loma- ja lepokeidasta. Välimerellisiä vaikutteita tuodaan ruukkuihin sinisarjoilla, oliivipuilla ja ihanasti tuoksuvilla laventeleilla.


Rivin Terassisuunnittelu - sinisarja silkkikukat
Rivin Terassisuunnittelu - oliivipuu silkkikasvit
Rivin Terassisuunnittelu - sinisarja silkkikukat

Rivinin viime blogipostauksen aihe oli zenpuutarha ja kuinka sellainen luodaan. Siitä voit lukea täältä, eikä siitä sen enempää. Mutta meille tärkeää on kaikissa suunnitelmissamme, että terassi tai parveke on minimalistinen henkien rauhallisuutta ja tasapainoa, niin että siellä on ihana rentoutua.


Rivin Terassisuunnittelu - magnolia silkkikasvit
Rivin Terassisuunnittelu - minimalistiset ruukut

Ihanaa viikonloppua,


Sanja ja Sirpa留言


bottom of page