top of page

Terassin talvinen sisustus - 14. luukku

Joulu lähestyy kovaa vauhtia, ja mikä olisikaan parempi tapa päästä joulutunnelmaan kuin sisustaa myös terassi tai parvekkeesi? Tässä muutamia vinkkejä, kuinka puet terassisi tai parvekkeesi talviseen juhlaan.


Rivin Sisustussuunnittelu - terassin ruukut

Rivin Sisustussuunnittelu - terassin pöydän koristelu

Rivin Sisustussuunnittelu - terassin istutusaltaiden koristelu

Tuijat ja muut havut ovat ​​ikivihreitä puita, joiden oksilla saat lisättyä helposti vihreyttä ja talvista fiilistä. Havut tuovat terassille talvisen, luonnollisen ilmeen säilyen kauniin vihreänä koko talven. sekä parasta on, jos saat ne vieläpä suoraan omasta puutarhastasi. Tuijien lisäksi voit käyttää esimerkiksi hemlokkia, marjakuusta, männyn-, katajan- ja kuusenoksia.


Voit myös yhdistellä havuihin silkkikukkia, laittaa pelkkiä havuja ruukkuihin tai rakentaa niistä koristeita tai vaikkapa viherseinän. Myös meidän molempien kodeissa on jo muutaman vuoden ollut sekaisin ikivihreitä oksia sekä silkkikukkia ja -kasveja, jolloin terassi näyttää huolitellulta ympäri vuoden pienellä vaivalla.Rivin Sisustussuunnittelu - sisusta terassi ruukuilla

Teimme viime kesänä useamman terassin ja parvekkeen suunnittelun sekä toteutuksen silkkikasveilla, jotka pysyvät kauniina talvellakin. Alla olevissa kuvissa kaikki kasvit ovat silkkikasveja, vaikka näyttävätkin täysin eläviltä.


Rivin Sisustussuunnittelu - sisusta terassi silkkikasveilla

Rivin Sisustussuunnittelu - sisusta terassi silkkikasvi puksipuilla

Rivin Sisustussuunnittelu - terassin silkkikasvisypressi

Jotta saat asetelmat astetta näyttävämmiksi lisää niihin vielä kausivalot tai asettele oksat valoruukkuihin. Voit asetella viherkasvien ympärille led-jouluvalot luomaan lämpimän ja kutsuvan tunnelman tai käyttää lyhtyjä ja kynttilöitä perinteisemmän tunnelman luomiseksi.


Rivin Sisustussuunnittelu - sisusta terassi valoruukuilla

Rivin Sisustussuunnittelu - havuilla terassille vihreyttä ja tunnelmaa

Rivin Sisustussuunnittelu - havuilla ja valolyhdyillä terassille tunnelmaa

Rivin Sisustussuunnittelu - valoruukuilla terassille tunnelmaa

Lopuksi älä unohda lisätä joitakin joulu- ja muita koristeita täydentääksesi ulkoasua. Voit käyttää joulupalloja, koristeita ja nauhoja tai lisätä luonnollisia elementtejä, kuten käpyjä, marjoja tai kuivattuja appelsiinin siivuja saadaksesi luonnonläheisemmän ilmeen.


Rivin Sisustussuunnittelu - havuilla ja taljoilla tunnelmaa terassille

Rivin Sisustussuunnittelu - havuilla ja jouluvaloilla tunnelmaa

Rivin Sisustussuunnittelu - havuilla ja taljoilla tunnelmaa terassille

Rivin Sisustussuunnittelu - kynttilät tuovat tunnelmaa terassille

Tujilla ja muilla ikivihreillä oksilla saat helposti luotua kauniin ja juhlavan tunnelman. Kun hyödynnät näitä vinkkejä, voit luoda tilan, joka on sekä tyylikäs että kutsuva vaikka ihailisitkin terassia vain ikkunan läpi.


Tässä vielä lyhyt yhteenveto, kuinka sisustat parvekkeesi tai terassisi juhlatunnelmaan🎄🎅:

🌿Käytä tuijia tai muita havuja, joilla saat talvista fiilistä.

💡 Lisää led-valoja tai valoruukkuja luomaan tunnelmaa.

🎁 Lisää joulukoristeita kuten palloja, nauhoja, käpyjä jne


Sanja ja Sirpa ✨🎉Comments


bottom of page