• Sirpa

Pihan ruukut uusiksi


Aloitin ruukkurumban jo hyvissä ajoin, mutta jotenkin en ollut tyytyväinen lopputulokseen. Samaan aikaan esikasvatettuja taimia putkahteli yli odotusten - sinällään positiivinen ongelma. Mutta paljonko salaattia tai kuinka monta kesäkurpitsaa tai palmukaalia tarvitaan? Ei siis pelkästään ruokana vaan kesäkukkien sijasta koristeena, koska ajatus oli istuttaa vihanneksia, yrttejä ja kaikkea ruokapöytään sopivaa ruukkuihin ja miksata kesäkukkia ja vihanneksia. Esimerkiksi palmukaalit ja erikoisemmat kesäkurpitsat ja amppelitomaatit ovat superkoristeellisia ja sopisivat terassin ruokailuryhmän ja kesäkeittiön ympäristöön. Niille tarvittiin myös isot istutusruukut, joten päätin vaihtaa taka- ja etupihan ruukkujen paikkaa.Ruukkujen vaihto ei ollut huono päätös, koska takapihan ruukut sopivat täydellisesti etupihalle tien viereen. Muurikivet ja terassilaatat ovat haalistuneita ja osittain valkoisiksi värjääntyneitä, mutta tarkoitus on tänä kesänä maalata ne tummanharmaiksi.


Viime vuoden vauvauutisten innoittamana olin ostanut hempeän vaaleansinisiä Babys´s Breath helmihyasintteja. Istutin ne lasagnemenetelmällä muiden sipulikukkien kanssa kerroksittain muoviruukkuihin. Maassa talvehtineet sipulit & muoviruukut päätyivät korkeisiin ruukkuihin, ja nyt Babys´s Breath helmihyasintit kukkivat parhaillaan hempeästi.Etuterassin korkeissa ruukuissa majailee kaksi hakuropajua orvokkien keskellä. Lisäksi etupihalla oli aiemmin kolme pallotuijaa ruukuissa. Siirrän ne isompiin ruukkuihin, ja saa nähdä kuinka käy, koska vanhat ruukut ovat täynnä juuria, joista ison osan joutuu katkaisemaan😁


Tuijien vanhoille neliöruukuille on jo paikka katsottuna, ja niistä ensimmäinen siis muuttikin sinne pari päivää sitten ruokailutilan viereen. Ruukussa kasvaa tomaatti, koristeellinen kesäkurpitsa ja viimeisin villitykseni tomtato (= perunan ja tomaatin risteytys). Ruukkuja on tulossa kaksi lisää, kunhan saan kaivettua pallotuijat juurineen niistä irti.


Varastosta löytyi vanha, laakea Ikean ruukku, jonka sijoitin kesäkeittiöön ja istutin siihen yrttejä ympyrän muotoon. Myöhemmin on tarkoitus lisätä vielä koristekivimurskaan yrttien väliin.Takaterassilla meillä on nyt kaksi settiä korkeita, mustia ruukkuja. Kahdessa niistä on verililjapuu ja kahdessa ruukussa vihanneksia (kesäkurpitsa, kaksi tummaa tomaattia, värinokkonen ja palmukaalia). Varmaan taimia on liikaa ja ne täytyy vielä siirtää.On yksi kasvi, joka saa olla rauhassa kaikelta tältä pyöritykseltä eli terassihortensia.


Mukavaa viikonloppua!


Sirpa

0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki